1 aprilie, ziua păcălelilor. Toate farsele trebuie să fie făcute până în ora prânzului

Obiceiul de a face păcăleli de 1 APRILIE este unul vechi de câteva secole.

Se spune că în anul 1564 regele Carrol al IX-lea al Frantei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate.

Vestea noului calendar s-a raspandit incet iar cei care continuau sa sarbatoreasca anul nou de 1 aprilie era considerati pacalitii de 1 aprilie.

Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 aprilie, ziua pacalelilor, s-a raspandit in Anglia si in Statele Unite. Toate farsele trebuie sa fie facute pana la ora pranzului. Orice farsa facuta dupa aceasta ora va aduce ghinion farsorului.

Cei care nu raspund cu zambetul pe buze unei farse  facute de  vor fi urmariti de ghinion tot anul. Barbatii pacaliti de o femeie frumoasa de Ziua Pacalelilor vor ajunge sa o ia de nevasta, sau, daca barbatul este casatorit, cei doi vor ramane prieteni foarte buni.

Ziua pacalelilor in lume!

4 thoughts on “1 aprilie, ziua păcălelilor. Toate farsele trebuie să fie făcute până în ora prânzului

  1. Some will argue that prank victims are only „fools” if they fall for a trick early in the day and that April Fools’ Day concludes at noon.

Comments are closed.