Facem ce facem şi ne întoarcem la copilărie. Chiar dacă copiii din zilele noastre nu se mai joacă precum Nică, nici casa părintească nu mai seamănă cu cea a copilăriei noastre, nici vacanţele de la bunici nu mai sunt precum cele de odinioară, se pare că doar florile copilăriei noastre au rămas alături de noi în tot acest timp.
Cele mai cunoscute flori din grădina mamei sau a bunicii sunt astăzi la mare căutare. Vă mai aduceţi aminte de florile de piatră, dar de margarete, gura leului sau noptiţele, acele flori care înfloreau seara.
10 flori ce înfloresc vara şi ne aduc aminte de copilărie
1. Florile de piatră sunt pete de culori excelente pentru grădină. Se plantează printre un strat mic de pietriș ca să nu se umple de buruieni. Sunt ușor de întreținut, le place soarele, dar este bine să le puneți într-o zonă unde soarele să bată doar dimineața.
Portulaca grandiflora sau floarea de piatră este originară din America şi înfloreşte din iunie până târziu în toamna. Seara, florile se închid, dar dimineaţa, de la primele raze ale soarelui înfloresc din nou. Putem semăna seminţele în jardiniere pe la începutul lunii martie şi în aprilie putem muta răsadul în grădină, dar putem semăna seminţele direct în grădină în aprilie-mai, dar în acest caz plantele vor creşte mai greu. O dată semănate, florile de piatră se înmulţesc an de an de la seminţele căzute pe pământ.
2. O grădină fără trandafiri nu se poate. Trandafirii sunt cu siguranță, unele dintre cele mai superbe flori. Nu au nevoie de îngrijire prea mare, dar este bine să fie tăiați primăvara, astfel încât să înflorească toată vara şi toamna. Imediat ce floarea se trece este bine să le tai florile uscate, în aşa fel trandafirii vor înflori şi mai des.
Important!
Dacă plantezi trandafiri toamna trebuie să ştiţi că au nevoie de protecţie. Fie acoperiţi butaşii cu un strat de paie şi frunze şi apoi cu un strat subţire de pământ, fie cu un bidon de plastic. La mijlocul lunii martie puteţi să-i scoateţi din adăpost.
3. Crăițele sunt florile perfecte de grădină. Au nevoie de lumină multă şi de pământ bine drenat. Plantează-le la distanță de 20 de centimetri una față de cealaltă să fie aerisite și să crească frumos. Crăiţa este o plantă erbacee ornamentală iubitoare de soare, originară din Mexic şi Argentina, aclimatizată perfect la condiţiile din ţara noastră şi care înfloreşte din luna mai şi până în octombrie. În ceea ce privește udarea, aceasta se face moderat, iar în perioada de înflorire se recomandă tratarea cu îngrășăminte sub formă lichidă. Pentru o dezvoltare cât mai armonioasă se recomandă îndepărtarea imediată a florilor ofilite deoarece acestea împiedică apariția unora noi. Înmulțirea crăițelor se realizează prin semințe, iar pentru a obține o înflorire mai timpurie se recomandă mai întâi producerea de răsaduri în luna martie. Chiar dacă au o înfățișare delicata, aceste plante au un miros foarte înțepător care are menirea de a preveni apariția țânțarilor.
4. Crini
Crinii, precum trandafirii sunt cele mai spectaculoase flori din grădină. Sunt multe varietăți de culori cu care se pot forma o multitudine de scheme de culori, de la roșul și portocaliul strălucitor, până la roz și mov încântător, continuând cu crem și alb. Există peste 100 de specii de crini în lumea întreagă, într-o varietate de forme și culori și toți intră în categoria: flori de vară. Ceea ce au însă comun este eleganța și parfumul îmbătător, care au făcut din crin o floarea regală.
5. Margaretele îți readuc zâmbetul pe buze în fiecare dimineață, cu puritatea și frumusețea lor albă. Margareta este o floare care pare ruptă din soare, cu centrul plin de căldură și petalele sub formă de raze de soare. Cele 20-30 petale subțiri și albe regăsite la orice margareta înconjoară precum razele centrul gălbui care adăpostește polenul. Aspectul florii este asemănător cu cel al crizantemei sălbatice, iar legătura este întărită și mai mult de numele său științific: Chrysanthenum leucantheum.
Margaretele se pot înmulți atât prin semințe, cât și prin divizarea tufelor, primăvara și toamna. De asemenea, margaretele se pot înmulți și prin butași din porțiuni de la vârful tulpinii care se plantează într-un amestec de pământ, nisip și turba în părți egale, iar ghiveciul se menține într-un spațiu umbrit până la apariția rădăcinilor. Margareta are nevoie de cantități moderate de apă. Solul nu trebuie să se usuce niciodată în totalitate, însă nici un sol mereu umed nu va prii florii. Cel mai bine este să uzi floarea în fiecare zi în zilele caniculare, iar în rest să verifici pământul pentru a vedea dacă are nevoie de hidratare.
6. Noptițele sunt galbene sau lila și se deschid seara, căci la soare se închid și așteaptă liniștite venirea nopții. În Anglia poartă denumirea de Floarea-de-la-ora-patru (four o’clock flower), deoarece florile ei se deschid dupămasa la această oră. Se deschid și în zilele înnorate, așa că te poți bucura de aceste flori în toate serile de vară. Se mai cunoaște și sub denumirea de Frumoasa nopții sau Barba-împăratului. Originară din Mexic și din Peru, se cultivă la noi ca plantă ornamentală.
7. Gura leului
Gura leului este floarea zodiei Racului și a copiilor. Aceasta mai numește gâtul leului sau catelandru. Gura leului crește în sudul Europei, mai ales în regiunile Mării Mediterane. Există 42 de specii care diferă între ele mai ales prin nuanțele de culori ale florilor. Horticultorii au creat zeci de soiuri rezistente și spectaculoase chiar și un soi de gura leului curgătoare. Planta este o mare iubitoare de umiditate. În mod deosebit vara, când înflorește, mai ales dacă se întâmplă să fie foarte cald, trebuie udata din belșug. Gura Leului este o plantă care se dezvoltă bine la temperaturi joase, însă înflorește la temperaturi ridicate, în spații luminoase cu pământ bogat, bine afânat.
Înfloritul începe în timpul verii (iunie-iulie) și ține până toamna târziu. Semănatul se poate face și direct în grădină, la sfârșitul lunii aprilie, însă plantele respective vor înflori mai târziu. Pentru a se obține plante frumos înflorite, locul ales trebuie să fie însorit și bine îngrășat. Dacă timpul este secetos, se face udatul la intervale de 2-3 zile. Gura leului se înmulțeşte prin semințe.
8. Garofiţele. Fie ele turcești sau româneşti, garofițele de grădină sunt niște flori nepretențioase, care pot fi cultivate în orice tip de sol. De aici și numele de garofițe fără fițe. Trebuie plantate în locuri însorite, dar trebuie să știm că ele fac flori doar în anul al doilea după plantare, în iunie-iulie. Pot fi semănate direct în mai-iunie la distanțe de 5-10 cm, adâncimea de semănare fiind 3 cm, dar se pot obține și din răsaduri, care se plantează în locul lor permanent toamna, în septembrie-octombrie. Înălțimea plantelor este de 25-30 cm care fac flori mici, bicolore, cu margini dințate de culori diferite: alb, roșu, roz sau violet.
Garofițele trebuie plantate doar o dată, deoarece ele reapar singure din semințele căzute, dacă nu sunt deranjate. Garoafele turcești se disting de alte garofițe prin grupurile lor compacte de flori asemănătoare cu ale phlox-ului, care cresc pe tulpini rigide înalte de până la 70 cm. Culorile lor sunt nuanțe strălucitoare de roșu-intens, roz sau alb, adesea au margini și ochi de culori contrastante; parfumul lor este ușor.
9. Ochiul boului
Ochiul boului în China, simbolizeaza fidelitatea. Chinensis face parte din familia Asteraceae. Planta înflorește în mijlocul verii și până în primele zile de toamna (iulie-septembrie). Floarea se aseamănă cu bujorii și crizantemele și este apreciată pentru gama de culori în care este disponibilă: culoarea lavandei, albastru, roz, roșu, galben, alb. Planta este spectaculoasă atunci când florile sunt bine dezvoltate. Pentru a obține flori de dimensiuni mari, se îndepărtează o parte din bobocii laterali.
Ochiul boului este una din cele mai cunoscute flori de toamnă. Planta, cunoscută și cu denumirea științifică de Callistephus, se înmulțește numai prin semințe. Acestea se pot semăna în răsadnițe încă din luna februarie/martie și până în aprilie, cel târziu; de obicei, din aprilie semințele se pot semăna direct afara în grădină, pentru că răsadurile rezistă bine la temperaturi scăzute.
10. Brumărelele sau Phlox paniculata sunt originare din America de Nord. Ele sunt ușor de recunoscut, datorită formei rotunde sau de ciorchine a mănunchiului de flori. Petalele brumărelelor au culori diverse: roz, violete, roșii și albe. Unele specii au o caracteristică aparte: prezența unor tonuri de culoare mai închise către centru florilor. Brumărelele înfloresc dacă sunt plantate la soare sau în zone parțial umbrite. Dacă vei respecta această regula, le vei feri de o boală caracteristică speciilor Phlox, cunoscută sub denumirea comună de făinare. Aceasta este cauzata de umiditate, așadar soarele este un prieten de nădejde în combaterea ei.
sursa foto: https://pixabay.com
tarancutaurbana@gmail.com
เว็บ พีจีสล็อต
part-time work for pharmacy management professionals
therapist side hustles for financial stability creative ways
for therapists to make money on the side
passive income opportunities for doctors in canada
You’ve outdone oneself this time. It might be the absolute best, most short phase-by-action manual that I’ve at any time viewed. Pg Slot เว็บใหม่
Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about betflix slot .
Kindly also visit my website betflix .
frumos … si ador florile de liliac