3 cărți de Stephen Hawking pe care merită să le citești

Omul de știință Stephen Hawking a murit la 76 de ani. Pe lângă importantele sale descoperiri științifice, în urma sa rămân o serie de cărți de Stephen Hawking, dar și o carte autobiografică ce poate fi citită în notă motivațională.

3 cărți de Stephen Hawking pe care merită să le citești

Nu trebuie să uităm că din ziua în care Stephen Hawking lumea a început să folosească citate ale celebrului fizician englez, dar şi vânzările cărţilor acestuia au înregistrat o creştere  uriaşă.

În ton cu personalitatea sa, Stephen Hawking a scris o serie de cărţi pentru popularizarea ştiinţei şi a domeniilor studiate de el, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Aşa cum spuneam, cărţile lui s-au vândut în milioane de exemplare. Cea mai cunoscută carte este „O scurtă istorie a timpului”, carte ce s-a vândut în 10 milioane de exemplare pe parcursul a 20 de ani şi care tratează subiectul legat de cosmologie – domeniu ce studiază naşterea, viaţa şi sfârşitul Universului.

Alte carti Stephen Hawking sunt „Universul într-o coajă de nucă” şi „George si cheia secreta a universului „

5 previziuni făcute de Stephen Hawking

De la schimbările climatice catastrofale, la invazia extratereștrilor, previziunile făcute de astrofizicianul Stephen Hawking nu sunt deloc optimiste.

Editarea genetică
„Sunt convins că până la sfârșitul acestui secol, oamenii vor descoperi cum să modifice atât inteligența, cât și instincte precum agresivitatea. Unii oameni nu se vor putea abține să nu îmbunătățească anumite aspecte precum memoria, imunitatea și longevitatea. După ce vor apărea acești superoameni, vor apărea și probleme politice considerabile legate de oamenii <neîmbunătățiți genetic>. Probabil că aceștia vor muri sau vor deveni pur și simplu lipsiți de importanță”.

Inteligența artificială

În 2017, profesorul declara pentru revista Wired că în cazul inteligenței artificiale „duhul a ieșit deja din lampă”. Hawking se temea că noile descoperiri din inteligența artificială vor dezvolta „o nouă formă de viață care va depăși oamenii”.

Explorarea spațiului

Pentru a asigura supraviețuirea rasei umane, fizicianul credea că este necesară colonizarea altor planete și sisteme solare. „Răspândirea este poate singurul lucru care ne-ar putea salva de noi înșine. Sunt convins că oamenii trebuie să părăsească Pământul,” a declarat anul trecut fizicianul, în timpul unui festival de arte și știință din Norvegia.

Schimbarea climatică

Hawking era preocupat și de schimbarea climatică, care a fost amplificată de alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA în 2016. Fizicianul a avertizat că decizia lui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice ar putea duce la creşterea temperaturilor pe Terra atât de mult încât să fie similare cu cele de pe Venus, a doua planetă de la Soare. „Suntem aproape de punctul în care încălzirea globală devine ireversibilă. Decizia lui Trump ar putea împinge Pământul peste pragul care o diferenţiază de Venus”, a afirmat Stephen Hawking într-un interviu pentru BBC News.

Contactul cu civilizații extraterestre

Hawking era de părere că omenirea ar trebui să evite orice contact cu extratereștrii, din cauza consecinţelor care ar putea fi devastatoare pentru specia umană.

„Dacă extratereştrii ne-ar vizita, rezultatul ar fi mai grav decât atunci când Columb a ajuns în America, cu rezultate nu prea bune pentru amerindieni”, a declarat Stephen Hawking într-o emisiune difuzată de Discovery Channel. 

„Extratereştrii evoluaţi poate că au devenit nomazi care caută să cucerească şi să colonizeze planetele pe care le găsesc”, a adăugat fizicianul.


Într-o notă asemănătoare sunt şi cărţile lui Joe Dispenza. „Andrenează-ţi creierul” se poate spune că este una dintre cele mai citite cărţi ale cercetătorului.

Unul dintre cele mai interesante citate ale lui Joe Dispenza.

„Gândurile și sentimentele tale provin din amintirile tale. Dacă gândești și simți într-un anumit fel, începi să creezi o atitudine. O atitudine este un ciclu de gânduri și sentimente pe termen scurt trăite de nenumărate ori. Atitudinile sunt stări de ființă scurtate. Dacă strângeți o serie de atitudini împreună, creați o credință. Convingerile sunt stări de ființă mai alungite și tind să devină subconștiente. Când adăugați credințe împreună, creați o percepție. Percepțiile au totul de-a face cu alegerile pe care le faci, cu comportamentele pe care le expui, cu relațiile pe care le-ai ales și cu realitățile pe care le creezi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *