Menu

3 motive pentru care să porţi articole vestimentare din PIELE şi BLANĂ

Fie că locuieşti într-o ţară cu climat rece, fie că locuieşti într-una cu climat temperat, unde alternanţa dintre sezoane îţi permite să porţi atât haine groase, cât şi haine sumare, cu siguranţă ai în garderobă articole confecţionate din piele sau blană naturală. Ei bine, poate te-ai simţit vinovatî faţă de animalele care au fost sacrificate în scopul creării lor. Totuşi, pe lângă acest inconvenient, trebuie să ştii că hainele şi încălţămintea din aceste materiale sunt recomandate în detrimentul celor din materiale sintetice. Citeşte, în cele ce urmează, de ce ar trebuie să îţi achiziţionezi mai multe lucruri din piele sau blană naturală.

 

Iată de ce este recomandat să porţi articole vestimentare din piele sau blană:

 

 

  • Sunt o investiţie pe termen lung!

 

În timp ce o jachetă din piele sau blană naturală poate să reziste chiar şi câţiva zeci de ani, un articol vestimentar din piele sau blană sintetică se va degrada în decursul unui an, sau chiar mai puţin. Astfel, nu numai că vor arăta neplăcut, însă va trebui să îţi înlocuieşti hainele cu unele noi. Dacă îţi doreşti să faci o investiţie înţeleaptă, afla mai multe detalii  pe The5thelement despre cum îţi poti achiziţiona o pereche de cizme de damă din piele de cea mai bună calitate. Le vei putea purta o perioada îndelungată, iar faptul că sunt rezistente le face să îşi păstreze capacitatea de a ţine de cald şi a fi impermeabile pentru mult timp.

 

 

 

 

  • Sunt biodegradabile!

 

 

Alternativele sintetice ale pielii şi blănii naturale au nevoie de 50 pana la 500 de ani pentru a-şi completa procesul de biodegradare. Totuşi, chiar şi după ce s-au descompus în mediu, tot vor mai lăsa în urma particule de plastic. Din păcate, aceste particule se regăsesc acum în oceane şi chiar în peştii care sunt pescuiţi din acestea, spre a fi consumaţi de întreaga populaţie a globului. În plus, pe lângă faptul că sunt mult mai rezistente, hainele din blană şi piele naturala au o capacitate mult mai mare de biodegradare, reuşind să nu afecteze mediul.

 

 

  • Sunt eco-friendly!

 

În primul rând, este esenţial să înţelegi că materialele sintetice reprezintă un pericol foarte mare pentru corpul tău. Există studii care arată că astfel de materiale pot cauza infertilitate, probleme de respiraţie şi chiar cancer. În al doilea rând, este bine cunoscut faptul că în procesul de realizare a hainelor din piele sau blană naturală sunt folosite anumite soluţii chimice, pentru tratarea materialului. Totuşi, acestea sunt, în general, inofensive, fiind găsite şi în farmacii, şi nu au efecte nocive asupra ta sau a mediului. Mai mult, faptul că astfel de articole au o durată de viaţă foarte mare face ca ele să nu fie achiziţionate atât de des ca cele din materiale sintetice. Cumpărând mai puţin şi responsabil nu influentezi negativ resursele naturale, care se regenerează greu şi care trebuie utilizate cu grijă.

 

Dacă vrei să protejezi planeta, precum şi locuitorii ei, fă alegeri înţelepte în ceea ce priveşte hainele pe care le cumperi. Tot ce înseamnă material sintetic este extrem de dăunător, aşa că producţia unor astfel de articole vestimentare trebuie să scadă!

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram