Menu

3 obiceiuri la care trebuie să RENUNŢI dacă eşti proaspăt PĂRINTE!

Dacă ai devenit, de curând, părinte, trebuie să îţi asumi noi responsabilităţi şi să devii mult mai conştient de lucrurile pe care le faci. Chiar dacă viaţa ta s-a schimbat, nu înseamnă că este necesar să renunţi la toate vechile obiceiuri. Cu toate acestea, există câteva aspecte pe care vei fi nevoit să le modifici sau la care să renunţi complet.

Iată care sunt 3 dintre obiceiurile pe care NU trebuie să le mai ai, odată devenit PĂRINTE!

 

  1. Cheltuielile iraţionale

 

În cazul în care, înainte să devii părinte, obişnuiai să consumi banii fără să ai un plan concret, este timpul să schimbi acest lucru. Bebeluşul, mai ales în primele luni şi în primii ani de viaţă, va avea nevoie de foarte multe lucruri: hăinuţe, accesorii (biberoane, jucării, suzete, cărucior, scaun de maşină), scutece şi aşa mai departe. Acestea sunt doar o parte dintre numeroasele trebuinţe, aşa că vei prefera să iei în considerare acest aspect şi să îţi planifici eficient bugetul. În plus, vei dori să strângi o sumă de bani şi pentru botez, căci acesta se apropie cu paşi repezi. Poţi apela la  magazinul online Taramul Iubirii pentru mărturii unice şi este recomandat să te ocupi de partea organizatorică din timp. 

 

 

  1. Lipsa siguranţei

Dacă, înainte să apară copilul în viaţa ta, nu puneai prea mult preţ pe siguranţă, acum este vital să o faci. Bebeluşul reprezintă o responsabilitate uriaşă, care nu trebuie să te sperie, ci să te motiveze să trăieşti sigur. De exemplu, dacă eşti genul de şofer căruia îi place viteza, acest hobby poate fi un pericol pentru cel mic, dacă este făcut în condiţiile greşite. Ia-ţi toate măsurile de siguranţă, dă click pe https://www.maxxperformance.ro/ şi fă-ţi un chiptuning. Acest procedeu te va ajuta să conduci în siguranţă, indiferent de viteză, deşi îţi recomandăm să nu exagerezi. În plus, asigură-te că transporţi bebeluşul doar în scaunul special pentru maşină, evitând, astfel, orice potenţial risc.

 

 

  1. Obiceiurile dăunatoare sănătăţii

Fumezi? Consumi alcool frecvent? Ei bine, sosirea copilului pe lume este un motiv solid pentru a renuntţa la astfel de obiceiuri. În primul rând, expunerea copilului la fumul de ţigară este extrem de nocivă pentru el. În al doilea rând, părinţii reprezintă un exemplu pentru cei mici şi, în consecinţă, dacă micuţul te va vedea fumând şi consumând alcool, va fi tentat, la rândul său, să adopte astfel de comportamente. În plus, renunţarea la vicii îţi aduce şi ţie numeroase avantaje, printre care o stare generală de sănătate mai bună, un ten mai curat şi un buget crescut.

 

 

Asadar, dacă eşti proaspăt părinte, ţine cont de aceste sfaturi şi renunţă, cât mai curând, la aceste obiceiuri. Cu siguranţă, îţi vei mulţumi!

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram