Menu

3 pași simpli de îngrijire a mâinilor în sezonul rece

Sezonul rece a venit, iar tenul şi faţa noastră au nevoie de îngrijire suplimentară, asta pentru că toamna pielea devine mai uscată şi are nevoie de o hidratare cât mai puternică.

Pentru ca orice cremă să aibă efect, trebuie mai întâi să exfoliezi pielea uscată de pe faţa şi dosul palmelor. Fie că-ţi cumperi o cremă de gomaj, că îţi prepari una în casa sau că foloseşti un prosop aspru, exfolierea trebuie să fie zilnică. Masajul va activa circulaţia, iar odată celulele moarte îndepărtate, crema va pătrunde în profunzime, reparând astfel pilea.

 

Ce trebuie să faci pentru a-ți îngriji mâinile toamna? 

Săpunul. În primul rând fi atentă la săpunul pe care îl folosești. Toamna este recomandat să folosești un săpun pe bază de cremă hidratantă.

Exfolierea. Pentru a-ți îngriji corespunzător pielea mâinilor, trebuie mai întâi să scapi de stratul de piele moartă de pe acestea. Foloseşte un exfoliant o dată pe săptămână.

Crema. Folosește o cremă grasă, intens hidratantă. Aceasta îți va menține pielea catifelată și hidratată pe tot parcursul zilei.

 

 

Aplică crema  printr-un masaj efectuat cu răbdare, începând cu podul palmei, continuând cu degetele, unul câte unul, de la vârf spre bază. Ultima etapa a masajului este pe dosul mâinii, unde mişcările trebuie să fie delicate, pentru a nu stresa şi mai mult partea cea mai expusa.

Peste zi, crema hidratantă protejează pielea solicitată a mâinilor împotriva factorilor nocivi de mediu şi îi oferă îngrijirea şi hidratarea de care are nevoie. Seara, poartă o pereche de mănuşi din bumbac peste mâinile cremuite din belşug, iar dimineaţa acestea vor arăta cu 10 ani mai tinere.

 

Tratamentul pentru unghii

O dată ce am hidratat mâinile, acum trebuie să avem grijă şi de unghii. Pentru revigorarea unghiilor fragile şi casante, masează crema pe toată suprafaţa unghiei şi pe cuticule. Rezultate şi mai bune vor da uleiurile de cuticule şi lacurile pentru întărirea unghiilor.

Toamna este plină de noutăţi în materie de îngrijire şi înfrumuseţare, tocmai pentru că este o schimbare esenţială de anotimp. Probabil că nu mai e nevoie să subliniez şi eu că temperaturile de afară coboară foarte şi sunt sigură că nu trebuie să vă mai spun că mâinile sunt cele mai expuse şi mai sensibile la frig. Toate aceste cosmetice  nu fac altceva decât să vă ajute să aveţi grijă de mâinile voastre.

Alegerea cremei de hidratare potrivită este un element foarte important.  Alte recomandări pentru trecerea de la sezonul cald la sezonul rece ar fi înlocuirea demachiantelor cu textură lejera cu un lapte demachiant, folosirea unor creme organice naturale cu ingredientele potrivite tipului vostru de ten.

 

 

Dacă trebuie să avem grijă de mâini în sezonul rece, aş putea să spun că nici picioarele nu trebuie omise. Doar că aici vreau să vă spun că în această toamnă se poartă pantofii casual. Iniţial pantofii casual nu se demodează niciodată, doar că de la an la an apar modele noi.

 

   

.

.

Garderoba se cere reorganizată la sfârșit de sezon cald pentru a face loc elementelor vestimentare de toamnă. Înainte de a căuta pantofii mult doriți este nevoie să știm care sunt tendințele sezonului toamnă-iarnă 2017, ce modele sunt în vogă și care s-ar potrivi necesitățile noastre.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram