Menu

3 sfaturi pentru siguranța copilului în mașină

Atunci când transporți un copil cu mașina trebuie să fi foarte atentă la siguranța acestuia. Când e bebeluș, acesta trebuie prins în hamul special al unei scoici, iar când copilul poate sta în șezut acesta poate fi mutat într-un scaun auto ce trebuie securizat cu centura.

Scaunele pentru copii pot fi montate atât pe locurile din spate ale mașinii, cât și pe locul din față al pasagerului. Pe locul din față, instalarea este permisă doar în cazul unei scoici de bebeluș și dacă instrucțiunile scaunului pentru copil permit acest lucru și airbagul este dezactivat sau nu există. Toate scoicile destinate nou-născuților se montează doar cu spatele spre direcția de mers, din motiv de siguranță.

Așa cum știm cu toții, când e bebeluș, liniștea din mașină o păstrăm cu suzeta nou nascuti sau cu muzică liniștitoare.

foto: www.miababy.ro
  • Bancheta din spate e cea mai sigură, pentru toți copiii sub 12 ani 

În Codul Rutier se precizează că un inaltator auto copii trebuie folosit pentru toți copiii până la 3 ani și care au sub 1,35 m înălțime. De asemenea, este interzisă transportarea copiilor mai mici de 12 ani pe scaunele din față ale autoturismului. Important este că un copil trebuie să folosească înălțătorul până când i se potrivește perfect centura de siguranță pentru adulți!

  • Scaunul auto trebuie instalat corect pe bancheta din spate a autoturismului voastru 

Scaunul sau înălțătorul auto trebuie instalat cu mare grijă, altfel riscați să fiți să puneți în pericol copilul ce îl aveți în autoturism. Nu uitați, copiii trebuie să folosească scaunul sau înălțătorul, pentru că fără acestea centura nu li se potrivește bine și riscă să fie accidentați.

  • Siguranța scaunului sau înălțătorului auto trebuie verificat periodic

Specialiștii susțin că scaunul sau înălțătorul nu trebui să se miște mai mult de 2 cm în nicio direcție. Dacă scaunul este montat permanent în mașină, e bine să verifici prinderea acestuia înainte de fiecare drum, fiindcă există șanse să se desprindă catarama de siguranță.

Când în familia ta a apărut și copilul, ideal ar fi să cumperi un scaun nou cât mai bun, construit din materiale de calitate. Scaunele și înălțătoarele pentru mașină se modernizează permanent.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram