Menu

3 utilaje necesare micilor fermieri

Numărul micilor fermieri a crescut de la an la an. Asta şi datorită liniei de finanţare de 40.000 – 50.000 de euro din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) acordată tinerilor pentru demararea unor afaceri agricole. O fermă de familie este o afacere în măsură să aducă profituri mulțumitoare, însă e nevoie şi de investiţii în utilaje, dacă vrei o producție mare şi de calitate. Deja sute de fermieri şi-au cumpărat utilaje moderne plătite cu 50 până la 65% din bani europeni.


3 utilaje agricole care nu trebuie să lipsească dintr-o fermă modernă


Fie că ai ales să cultivi roșii, cartofi, ardei, fie că ai ales o cultură deosebită, cum ar fi cea de cătină sau de lavandă, cert este că trebuie să pregătești pământul în mod corespunzător pentru arat, semănat şi cules.

 

1. Tractor

Așadar, dacă te gândești să intri în categoria micilor fermieri, pornind de la ideea că deții o suprafață de teren, însumânând câteva hectare de pământ trebuie să ai în vedere că un tractor este mai mult decât necesar. Dacă te-ai decis să achiziționezi un astfel de utilaj musai să iei în calcul și faptul dacă dorești un tractor second hand sau un tractor nou. După destinație, tractoarele se clasifică în: tractoare agricole și rutiere. După culturile la care se utilizează tractoarele acestea se împart în: tractoare viticole, pomicole, legumicole. În cazul tractoarele rutiere acestea asigură doar transportul produselor. Dacă scopul fermei tale este producerea de cereale, fructe sau legume, atunci ai nevoie fără îndoială de o remorcă concepută pentru acest tip de transport. Dacă scopul fermei tale este producerea de cereale, fructe sau legume, atunci ai nevoie fără îndoială de o remorcă concepută pentru acest tip de transport. Cel mai indicat tractor pentru ferma ta este tractorul care îl poţi folosi atât pentru executarea lucrărilor de uz general, cât şi la lucrări de întreţinere a culturilor prăşitoare şi transporturi. Tractor 18 CP este un produs ideal pentru suprafețe de peste 1 Ha în prelucrarea și cultivarea pământului. Important este faptul că acest utilaj agricol se înscrie la primăria din localitate, NU se înmatriculează la poliție. Avantajele acestui utilaj este că are un sasiu mare, tracțiune pe spate, 3 viteze înainte, 1 viteză înapoi, plug, freze, oglinzi.

 

 

2. Motocultor

Dacă nu dorești achiziționarea unui tractor încă de la început, poți cumpăra un motocultor, care reprezintă o investiție necesară într-o fermă mică. De asemenea, motocultorul este util ți în gospodărie, pentru legumele destinate consumului propriu.

 

3. Mașină de stropit

Așadar, orice persoană care administrează o mică afacere în domeniul agriculturii, dar și cei care își cultivă singuri legumele de consum știu cât de greu este să scapi de buruieni și de dăunători. Este bine cunoscut faptul că buruienile fură toți nutrienții plantelor de cultură și trebuie eliminate cât mai repede. Toate acestea activități pot fi făcute mai repede și mai bine cu ajutorul unor utilaje special concepute.

 

Agricultura este cea mai veche îndeletnicire a oamenilor şi probabil cea mai importanta, asta datorită faptului că prin agricultura ne asigurăm hrana. După ani şi ani în care omul şi-a muncit pământul doar cu unelte, acum a venit vremea utilajelor moderne. Aşa că fermierii au acum maşinării care îi ajută în această activitate.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram