Menu

3 vinuri potrivite pentru a fi făcute cadou de Crăciun

Sărbătorile se apropie, iar noi suntem cu lista de cadouri în plină acţiune.

Se spune că o sticlă cu vin bine aleasă face cât o mie de cadouri. Din capul locului vă spun că o sticlă de vin nu este deloc un cadou banal! Problema e că trebuie să te pricepi cât de cât, atunci când alegi cadoul. Asta pentru a nu te face de râs, în caz că faci cadoul unui cunoscător de vinuri. Pentru început poți răsfoi reviste de specialitate, magazine online de vinuri sau să ţi cont şi de sfaturile mele 🙂

 

Află care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în considerare

atunci când vrei să faci cadou o sticlă de vin

 

Dacă cunoşti cât de cât destinatarul, cu un vin bun nu ai cum să faci o greşeală.  De regulă se ţine cont de vârsta, sexul şi poziţia în societate a acestuia.

  1. Dacă gazda este o domnişoară i se poate dărui un rose, a cărui culoare poate fi definită prin tinereţe şi optimism.
  2. Dacă gazda este o persoană în vârstă se poate merge cu un vin învechit evidenţiind faptul că vinul vechi adună valoare, preţuire, respect şi recunoştinţă pe măsură ce trec anii peste el.
  3. Dacă persoana nu este neapărat un băutor de vin, sunt recomandate vinurile fructoase sau chiar demi seci.
  4. Dacă destinatarul cadoului este un pasionat şi un cunoscător de vinuri, trebuie identificate şi ţinut cont de afinităţile sale.

 

 

O sticlă de vin va fi mereu apreciată de către colecţionari sau simpli pasionaţi. Însă, dacă apelezi la un astfel de cadou, nu opta pentru un soi ieftin, pe care îl găseşti pe toate rafturile supermarketurilor, iar forma sticlei sau eticheta îţi i-au ochii.

Nu e obligatoriu să dai foarte mulţi bani pe o sticlă de vin. Poti găsi ceva special, la preţuri acceptabile pentru orice buzunar.

 

 

Vârsta, calitatea, preţul, culoarea, tipologia sunt recunoscute în sensul aprecierii vinului doar de cunoscători, pasionaţi, colecţionari.

Vinul roşu îşi pune amprenta foarte repede asupra gusturilor multora dintre noi. Un alt vin potrivit pentru cadou, asta că se este preferat de foarte mulţi dintre colecţionari sau pasionaţi de vinuri este Merlot 2013- Prince Stirbey. Alături de Merlot, Cabernet Sauvignon reprezintă cu siguranţă cel mai cunoscut soi de struguri roşii din lume. Un vin foarte indicat în asociere cu mâncarea condimentată, mai intensa în gust cum ar fi mielul sau vânatul. O asociere foarte interesantă pentru vegetarieni este Cabernet Bauer cu cartofi copţi, ulei de măsline, usturoi, rozmarin sau legume la grătar.

Nu uitaţi de pungile cadou sau cutiile cadou speciale pentru sticlele de vin.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram