Menu

4 aspecte care îți arată că ai acoperișul locuinței pregătit pentru iarnă

O vorbă din popor spune că „Omul gospodar își face vara sanie și iarna car”. Cu alte cuvinte, chiar dacă vara este perioada concediilor și relaxării, nu ar trebui să omitem lucrurile mai ușor de realizat în sezonul cald, să profităm de timpul liber și… să ne pregătim acoperișul locuinței pentru iarnă.

Ploile dese și bogate și zăpada în exces de pe casă pot dăuna considerabil locuinței dacă acoperișul nu este pregătit corespunzător. Sunt câteva aspecte de care, dacă ținem cont, vom știi că nu vom întâmpina probleme în jumătatea mai puțin călduroasă și uscată de an, timp în care să efectuăm reparatii acoperis poate fi o reală corvoadă.

 

 

  • Acoperișul casei tale este echipat cu parazăpezi. Ele au rolul de a proteja spațiul din imediata apropiere a unei clădiri, prin faptul că nu permit zăpezii acumulate excesiv să alunece și să îi pună în pericol pe cei care trec pe sub streașină, ori să provoace daune automobilelor parcate în zonă.

 

  • Învelitoarea acoperișului a fost verificată în ultimele 6 luni. Este indicat să apelați la un specialist în domeniu dar, cu puțină atenție puteți face și dumneavoastră acest lucru. În primul rând, trebuie să vă asigurați că nu există elemente afectate ale învelitorii – precum țigle slăbite, rupte, desprinse. În acest caz, vor trebui înlocuite. Totodată, trebuie verificată și dulgheria exterioară a acoperișului. Ea trebuie recondiționată, o dată la câțiva ani, prin șlefuire și vopsire, spre a fi protejată de factorii climatici externi.

 

  • Jgheaburile au fost curățate. Împreună cu doliile și burlanele, acestea trebuie verificate de cel puțin două ori pe an și curățate, dacă este cazul. Cu atât mai mult cu cât, în preajma acoperișului se află și arbori, ale căror frunze se pot aduna în sistemul de colectare și bloca drenarea acesteia eficient, în urma ploilor abundente ori a toporii zăpezii excesive.

 

  • Nu există scurgeri sub învelitoare. Verificați podul sau tavanele locuinței de eventuale pete sau scurgeri. Iar dacă le identificați, este indicat să apelați la serviciile unor specialiști.

 

Iar dacă nu ați făcut acest lucru până acum, poate reușiți în acest an să termoizolați mansarda ori podul locuinței. O termoizolație eficientă va crea o pernă de aer static sub șarpanta din zona căpriorilor. Veți reduce astfel valoarea facturilor cu încălzirea, pe timp de iarnă, și veți avea o casă mai răcoroasă vara.

 

Chiar dacă părea complicat la început, a pregăti acoperișul locuinței pentru iarnă este mai simplu decât pare. Tot ce vă trebuie este… să nu neglijați acest aspect, și contactul unor specialiști în acoperișuri sau în proiectarea lor, care să vă ajute dacă sunteți depășiți de situație. După toate acestea, veți fi acoperit 100%.

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram