5 culori din grădina cu flori ce îţi influentează dispoziţia

Gata, a venit primăvara. Cine are grădină este şi mai fericit. Florile sunt o bucurie, indiferent de anotimp. Dacă ai o grădină, înseamnă că le poţi admira din primăvară până în toamnă, în funcţie de specie.

Mulţi dintre noi ştim că unele culori sunt percepute drept calde cu influenţe favorabile asupra noastră, iar altele sunt culori reci, grele, care acţionează de multe ori negativ asupra stării omului. Culorile din grădină îţi influenţează dispoziţia şi pot face din grădina ta, mică sau mare, o grădină jucăuşă, romantică sau liniştitî. Nuanţele sunt subiective, aşa că poţi să alegi ceea ce se potriveşte cel mai bine cu personalitatea ta şi cu ceea ce vrei să transmiţi. Nuanţele din grădină vin din culoarea detaliilor ornamentale ale terasei.

ROŞUO nuanţă vie de roşu creează un decor puternic, care captează atenţia oricărui trecător. Poarta spre grădină poate avea un accent roşu interesant, sau poţi vopsi tot gardul pentru un grad crescut de dinamism. Încearcă nuanţe mai deschise dacă roşul pur nu este pe placul tău. Îţi poti extinde paleta de la roz la burgundy şi o poţi aplica în alegerea florilor şi a vaselor de ceramică din curte.

Culoarea roşu – simbolizeaza dragostea de viata, libertate, pasiune. Este cea mai importantă şi activă culoare. Roşu închis emană seriozitate şi destoinicie, pe când roşu-deschis, multă voinţă, independenţă.

 

 

 

PORTOCALIUUn accent portocaliu în grădină te face să zâmbeşti în fiecare zi. Poţi alege pentru acest sezon nuanţa tangerine, care dă un aspect sofisticat, dar în acelaşi timp primitor. Ai o varietate de nuanţe, de la piersică şi coral la teracotă pentru a asorta un mobilier portocaliu cu florile din grădină.

Portocaliul certifică puterea, dar tot asa şi vanitatea. Radiază multă căldură şi fericire, fiind culoarea zilelor de sărbătoare. Exercită o influenţă deosebită asupra celorlalte culori.

 

 

GALBEN – O gradină mică poate să pară mai mare dacă este ajutată de nuanţele galbene ale decoraţiunilor. Chiar şi câteva pernuţe pe mobilierul de exterior pot avea un impact remarcabil. În plus, galbenul completează verdele grădinii într-un mod spectaculos, indiferent că e vorba de o nuanţa de chihlimbar sau de floarea soarelui.

Galben este simbolul fericirii, splendorii şi măreţiei. Este o culoare uşoară, caldă şi plină de lumină.

 

 .
ALBASTRUCu toate că a fost mult timp evitat în decoraţiunile de exterior, întrucât este o culoare care nu se găseşte foarte uşor în natură, acum este preferat mai ales pentru efectele calmante şi relaxante pe care le are. Poţi obţine această dispoziţie doar prin apa limpede din piscina sau cu câteva perne şi o umbrelă turcoaz. Una dintre cele mai plăcute flori albastre sunt zambilele sălbatice.
Albastru exprimă multă seriozitate, răceală ori suferinţă. Este simbolul infinitului, depărtării, al credinţei, încrederii şi totodata al tristeţii.
.
 
 .
VIOLETFlori violet, de pildă liliac sau zambile, poartă violet sau un ghiveci mare violet sunt câteva idei pentru o atmosferă de gradină modernă şi călduroasă. Glicinia este şi ea una din florile prezentabile în grădină.

Violet este reprezentantul măreţiei, luxului şi somptuozităţii, al prieteniei şi integrităţii. Dacă de cele mai multe ori dă impresia de sărbătoare, are şi nuanţe cu efecte contrării, neplăcute.

.

 

 

5 thoughts on “5 culori din grădina cu flori ce îţi influentează dispoziţia

  1. SexyPG888 เว็บเดิมพันออนไลน์ เล่น บาคาร่า ที่นักเดิมพันนิยมเล่นเป็นอันดับ 1 ของประเทศไทย เว็บตรง ที่ดีที่สุดในตอนนี้

Comments are closed.