5 flori care ne fac grădina mai frumoasă, primăvară

Mult nu mai durează şi vine primăvara. Deja visăm la flori, grădină, terasă, adică începem să ne facem planurile. Florile sunt cele care aduc culoare în grădină, pe terasă sau balcon, reuşind să le umple de viaţă.  Florile sunt o bucurie, indiferent de anotimp. Dacă ai o grădină, înseamnă că le poţi admira din primăvară până în toamnă, în funcţie de specie. O gradină de flori este o adevărată încântare pentru simţuri, iar parfumul îmbătător şi delicat îţi înveseleşte sufletul în fiecare dimineaţă.

               1. Ghioceii. Când vedem prima oara capetele mici şi albe ale ghioceilor ieşind din zăpadă, ştim că este semn că iarna e pe sfârşit. Aceste flori cu aspect atât de fragil sunt de fapt foarte rezistente, şi cu cât este mai rece vremea, cu atât durează mai mult, unele înflorind chiar în martie. Ghioceii sunt plante cu bulbi, originari din Europa şi Asia. Au 2-3 frunze lungi şi subtiri, de culoare verde închis. Florile sunt albe şi apar câte una la fiecare bulb, mai ales primăvara devreme, dar uneori şi pe la mijlocul sau sfârşitul iernii, lucru care face ca ghioceii sa fie primele plante cu bulb care înfloresc.

 

               

              2. Brânduşa de primăvară înflorește după ghiocei și înainte de lalele, fiind una dintre cele mai timpurii flori. Varietăți ale brândușei înfloresc încă din ianuarie. Sunt originare din Europa şi Asia, aceste plante bulboase fiind apreciate pentru splendidele flori care, an după an, desfată ochiul în schimbul unor îngrijiri minime. Sunt potrivite şi pentru cultivarea în ghivece, fiind o alegere ideală şi pentru jardinierele de pe pervaz unde este posibil să se realizeze combinaţii de mai multe culori.

 

 

 

 

             3. Narcisele. Aceste flori au un parfum special, foarte puternic, motiv pentru care nici este o floare îndrăgită de toată lumea. Caracteristica principală a florii este forma de trompetă, deşi se ştie că există mai mult de o mie de varietăţi, care diferă prin culoare. În limbajul florilor, narcisa exprimă prietenia, bucuria, vacanţă. Este considerată o floare a copiilor şi a adolescenţei. Se dăruieşte la naşterea unui copil, simbolizând bucuria de a întâmpina o nouă viaţă. Ca floare a dragostei, narcisa exprimă sinceritatea.

Narcisa galbenă este o plantă cunoscută şi sub numele de ghiocei de grădină, caprine sau zarnacadele. De la această plantă se utilizează doar petalele, bulbii fiind toxici dacă sunt administraţi necorespunzător. Datorită proprietăţilor sale de calmant, emolient, antiseptic pulmonar, dezinfectant, narcisa galbenă este utilizată ca şi narcisa albă pentru tratarea stărilor de nervozitate, de neliniste, tusei, diareei, tahicardiei.

 

 

 

 

 

 

              4. Zambilele. Zambilele sunt originare din Turcia. Au fost aduse iniţial din Olanda de unde s-au răspândit în toată Europa; de aici le vine şi denumirea de bulbi olandezi. Sunt printre primele flori ale primăverii, delicate, colorate în mov, alb, galben, roz, albastru, simple sau bătute, cu parfum puternic şi plăcut. Zambilele sunt nelipsite din grădinile caselor de la ţară, dar nu numai, le găsim din abundenţă la început de primăvară în pieţe, în florării, atât ca flori tăiate cât şi ca flori de ghiveci. Zambilele se dezvoltă din bulbi ce se plantează toamna, târziu, înainte de îngheţ cu 3-4 săptămâni. Este recomandată plantarea lor în grupuri, dar nu foarte apropiaţi unul de altul, la distante de 10-15 cm, pentru obţinerea de efecte spectaculoase de culori în grădină.

 

 

 

 

                  5. Lalelele. Făcută celebră de către olandezi şi iubită de foarte multe persoane, laleaua este o floare de primăvară foarte frumoasă, fiind disponibilă în multe culori sau forme. Lalelele au nevoie de o iarnă prelungită pentru hibernare, într-un loc umed şi sol bine drenat. Floarea de lalea este singură pe tulpină, cuprinde doar 5 sau 6 petale, sau 6 sepale dispuse circular. Floarea este în formă de cupă, si are aproximativ 10 cm. Florile apar spre mijlocul primăverii. Petalele pot fi de diferite culori, precum  alb, violet, roz, roşu, galben, portocaliu sau verde.

 

 

 

 

 

 

47 thoughts on “5 flori care ne fac grădina mai frumoasă, primăvară

 1. Pingback: العقاقير
 2. Pingback: fue contact
 3. Pingback: Dental anatomy
 4. Pingback: Chirurgie Tunisie
 5. I hope you appreciate the time you spent reading this wonderful book!!! I definitely enjoy all the small parts of it and I’ve bookmarked a blog you must read to check out the new things on your blog! I bookmarked it on my bookmark internet site list and am checking back soon. https://majornoriter.com/

 6. Pingback: Leandro Farland
 7. A good collection of information Your article gave me experience and impressed me deeply, and I hope you will provide us with such an interesting article in the future. I really like your blogs and articles, thank you for sharing them. 메이저놀이터

 8. magnificent put up, very informative. I ponder why the opposite
  specialists of this sector don’t realize this.
  You must continue your writing. I am confident, you’ve a great readers’ base
  already!

Comments are closed.