5 infecţii – des întâlnite şi de multe ori neglijate

Disconfort, dureri, griji. Infecțiile vulvo-vaginale sunt principalul motiv pentru care ar trebui să ajungi la medicul specialist pentru un control, în afara controalelor regulate. Toate aceste infecţii vin cu o serie de simptome pe care le poți recunoaște ușor, dar atunci când observi disconfort sau modificări în ceea ce privește funcționarea aparatului reproducător, trebuie să mergi la medicul ginecolog pentru un diagnostic exact și, evident un tratament.

Tratamentul infecțiilor vulvo-vaginale se face doar la recomandarea medicului specialist și prin respectarea exactă a specificațiilor acestora. Un lucru, de multe ori neglijat este faptul că în cazul unor infecţii, ambii parteneri trebuie să se trateze, după stabilirea diagnosticului. Netratate, aceste infecții pot favoriza apariția virusului HIV, pot duce la naștere prematură, anexite sau infecții urinare frecvente.

5 infecţii – des întâlnite şi de multe ori neglijate

Salpingita este o patologie inflamatorie a trompelor uterine. Aceasta apare ca urmare a unei infecții la acest nivel, de cele mai multe ori, ca urmare a unei boli cu transmitere sexuală.

Tratarea acestei patologii este esențială, deoarece una dintre complicațiile specifice este infertilitatea. Una din cauzele infertilităţii este şi aparţia unui fibrom uterin. Afectarea sarcinii apare în funcție de localizarea, dimensiunea sau numărul de fibroame. Fibromul uterin poate crește riscul de avort spontan. Până în prezent nu este cunoscută cauza concretă a apariției fibromului uterin. Cele mai multe studii consideră că dezechilibrul hormonal este cauza principală, la care se asociază sau nu componenta genetică.

De aceea, este important a merge la medic de la primele simptome.

Diagnosticul salpingitei se face de către medicul ginecolog. Este important a consulta medicul cât mai devreme de la apariția simptomelor. 

Diagnosticul se stabilește în urma anamnezei, a examenului clinic și a investigațiilor. În cadrul anamnezei, medicul va pune întrebări referitoare la:

debutul simptomelor;

descrierea simptomelor;

activitatea sexuală desfășurată;

istoric de boli cu transmitere sexuală;

tratamente administrate.

Tratamentul salpingitei constă în administrarea medicamentelor antibiotice. Selectarea antibioticului se face în funcție de agentul patogen care a generat infecția. De asemenea, antibioticul se administrează și partenerului de cuplu. Riscul de complicații sau sechele scade cu cât tratamentul este instituit mai repede. 

Un alt element important este reprezentat de faptul că existența actelor sexuale neprotejate favorizează reinfectarea.

Cistita este o afecțiune inflamatorie care se manifestă la nivelul vezicii urinare. De cele mai multe ori, prezintă simptome specifice. Însă, în sarcină sau la persoanele imunosupresate, poate fi asimptomatică sau cu simptome de intensitate ușoară. Vizita la medic necesită a fi efectuată încă de la apariția primelor simptome, deoarece netratată poate conduce la apariția complicațiilor. 

De cele mai multe ori, cauza este bacteriană. Sursa de infecție este reprezentată de bacteriile de la nivelul anusului. Ca urmare a distanței scurte dintre uretră și anus, dar și a lungimii reduse a uretrei, infecțiile la femei sunt favorizate. Adesea, bacteria responsabilă de apariția cistitei este Escherichia coli (E. coli). 

În funcție de durata de manifestare a simptomelor cistitei, dar și de cauza care determină afecțiunea, cistita se poate clasifica în:

cistită acută;

Cistita acută constă în apariția unui singur episod de cistită. Aceasta se caracterizează printr-o reacție inflamatorie a mucoasei vezicii biliare.

cistită cronică;

Aceasta se manifestă în cazul în care leziunile de la nivelul vezicii urinare nu se vindecă corespunzător, fie ca urmare a lipsei tratamentului sau a alegerii tratamentului necorespunzător. Este caracterizată de recidiva episoadelor de cistită. 

cistită neinfecțioasă;

Acest tip de cistită este determinat de alți agenți, în afară de cei infecțioși. Astfel, poate fi cauzată de factori chimici, radiații, unele patologii, care stimulează inflamația mucoasei vezicale.

Imediat cum este diagnosticată, cistita necesită administrarea tratamentului. În cazul în care cauza este de natură infecțioasă, tratamentul optim este cel antibiotic. Alegerea medicamentelor potrivite se face în funcție de rezultatele obținute prin intermediul antibiogramei. 

Candidoza vaginală este o infecție fungică (cauzată de cele mai multe ori de o ciupercă microscopică numită Candida albicans) care produce iritație, secreție vaginală și mâncărime intensă la nivelul vaginului și vulvei. Este una dintre cele mai frecvente infecții vaginale, estimându-se că afectează 75% dintre paciente cel puțin o dată în cursul vieții și 45% dintre femei au două sau mai multe episoade. 

Principalele simptome ale candidozei includ secreția vaginală albă, vâscoasă, fără miros caracteristic, iritație, prurit (mâncărime), rash (erupție), roșeață și edem al vulvei, durere, senzație de arsură la contact sexual sau în timpul urinării.

În funcție de gravitatea simptomelor și de frecvența episoadelor, candidoza vaginala poate fi simplă sau complicată. Tratamentul candidozei vaginale depinde de severitatea simptomatologiei și de frecvența episoadelor.

Pentru formele simple se recomandă tratamentul local sub forma de unguent sau ovule vaginale, pe o perioada scurtă de până la 3-7 zile sau chiar în doza unică. Totuși pentru menținerea efectului unii specialiști recomandă un regim mai lung cu unguent pentru 7-14 zile concomitent cu tratamentul oral cu fluconaloz la fiecare 3 zile, în total 3 doze.  

Prevenția oricărei infecții genitale inclusiv a candidozei vulvovaginale constă în măsuri de igiena intimă adecvate, folosirea lenjeriei de bumbac, evitarea hainelor strâmte ce mențin umiditatea și căldura, evitarea dușurilor vaginale și a produselor de îngrijire iritante, folosirea produselor cu lactobacili, evitarea tratamentului antibiotic neadecvat, controlul unor dezechilibre imunologice sau a nivelului de glucoză.

Cervicita reprezintă o stare inflamatorie la nivelul cervixului (colului uterin), apărută ca urmare a unei infecții cu transmitere sexuală sau din cauze noninfecțioase. Tabloul clinic poate fi unul sugestiv pentru o afecțiune de la nivelul sistemului reproducător, dar poate fi și asimptomatic.

Tabloul clinic din cervicită poate fi asimptomatic, astfel că inflamația colului uterin poate fi descoperită întâmplător în urma unui consult ginecologic. 

Pentru a putea evalua starea colului din punctul de vedere al aspectului și numărului celulelor, medicul va efectua un test Papanicolau, prin care vor fi prelevate celule de la nivelul cervixului. 

Tratamentul cervicitei este adaptat în funcție de cauza declanșatoare și de severitatea tabloului clinic.

În cazul cervicitei de cauză alergică, primul pas este renunțarea la folosirea produselor care ar fi putut declanșa reacția de hipersensibilitate. Ulterior, aceste produse pot fi înlocuite cu unele care nu produc reacții alergice. 

În cazul cervicitei infecțioase, în urma izolării patogenului responsabil pentru declanșarea răspunsului inflamator, tratamentul diferă în funcție de microorganism: tratament antibiotic şi tratament antiviral – folosit pentru reducerea simptomatologiei cauzate de către patogenul viral în cauză

Gonoreea reprezintă o patologie de cauză infecțioasă, produsă de către bacteria neisseria gonorrhoeae. Gonoreea este o infecţie care se transmite pe cale sexuală, atât la barbaţi, cât şi la femei, şi care afectează organele genitale, rectul şi gâtul şi, mai rar, ochii.

Riscul de infecţie este ridicat în cazul persoanelor care practică sexul neprotejat, cu mai mulţi parteneri. Afecţiunea cauzează diverse simptome şi nu trece de la sine, fiind necesar tratamentul de specialitate. Lăsată netratată, gonoreea poate cauza complicaţii grave.

În general, în cazul femeilor, infecţia se localizează la nivelul cerivxului (colul uterin), iar în cazul bărbaţilor, la nivelul uretrei, canalul prin care urina este evacuată.

Gonoreea este contagioasă şi se transmite uşor în timpul unui act sexual neprotejat. Gonoreea nu se transmite prin atingeri sau sărut, prin folosirea aceleiaşi toalete sau tacâmuri. 

136 thoughts on “5 infecţii – des întâlnite şi de multe ori neglijate

 1. Pingback: innovative
 2. 1 section of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  situs slot
  slot deposit pulsa
  slot paling gacor
  deposit pulsa
  deposit pulsa tanpa potongan

  2 ab section of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  data sdy
  data sgp
  data hk
  data macau
  data taiwan
  data china
  data cambodia

  3 bc a section of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  paito hk
  paito sdy
  paito sgp
  paito macau
  paito taiwan
  paito china
  paito cambodia

  4 a1 sectioasd n of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ
  Data Cambodia
  Live Draw HK
  Data Hk
  Data Sdy
  Data Sgp
  Data Macau
  Data Cambodia
  Data Taiwan
  Data China
  Data China

  5 awdawde sectioasd n of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  Live Draw HK
  Live Draw HK
  Live Draw Macau
  Live Draw SDY
  Live Draw SGP

  6 asdfafrafv sectioasd n of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  Live Draw SDY
  Live Draw SGP
  Live Draw HK

  7 asdaf f sectioasd n of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  Paito Sdy
  Paito Sgp
  Paito Hk

  9 asdafg afasf sectioasd n of content. Ӏ јust stumbled upon your site and in accеssion capital t᧐ assert that I aϲquire in facht lovеd account
  your weblog posts. Any waʏ

  Syair Hk
  Syair Sdy
  Syair HK
  Syair HK

 3. The article also provides practical tips and advice on how to prevent and treat these infections, including maintaining proper hygiene, seeking professional medical help, and adopting healthy lifestyle practices.

 4. The author emphasizes the importance of being aware of these infections and taking necessary precautions to prevent them from occurring. One of the five infections mentioned is urinary tract infection (UTI), which is caused by bacteria entering the urinary tract and can lead to complications if left untreated.

 5. The infections discussed in the article include urinary tract infection, bronchitis, pneumonia, sinusitis, and cellulitis. Each of these infections can cause significant discomfort and may lead to serious health complications if left untreated.

 6. In this informative article, the author sheds light on five common but often overlooked infections that individuals frequently encounter, diving into the causes, symptoms, and potential consequences that can arise from neglecting these ailments.

 7. Pingback: Chirurgie Tunisie
 8. Pingback: Chirurgie Tunisie
 9. I have been browsing online more than 2 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion,
  if all website owners and bloggers made good content as you
  did, the web will be a lot more useful than ever
  before.

 10. Pingback: burial
 11. Pingback: 2023 Books
 12. Pingback: Google reviews
 13. Pingback: superhero
 14. Pingback: premium-domains
 15. Pingback: Click Here
 16. Pingback: Click Here
 17. Pingback: Click Here
 18. Pingback: Click Here
 19. Pingback: Click Here
 20. Pingback: Click Here
 21. Pingback: Click Here
 22. Pingback: Click Here
 23. Pingback: Click Here
 24. Pingback: Click Here
 25. Pingback: Click Here
 26. Pingback: Click Here
 27. Pingback: Click Here
 28. Pingback: earning apps
 29. Pingback: Click Here
 30. Pingback: Click Here
 31. Pingback: Click Here
 32. Pingback: Click Here
 33. Pingback: Click Here
 34. Pingback: Click Here
 35. Pingback: Click Here
 36. Pingback: Click Here
 37. Pingback: Click Here
 38. Pingback: Click Here
 39. Pingback: Click Here
 40. Pingback: Click Here
 41. Pingback: Click Here
 42. Pingback: Click Here
 43. Pingback: Click Here
 44. Pingback: Click Here
 45. Pingback: Click Here
 46. Pingback: Click Here
 47. Pingback: Click Here
 48. Pingback: Click Here
 49. Pingback: Click Here
 50. Pingback: Click Here
 51. Pingback: Click Here
 52. Pingback: Click Here
 53. Pingback: Click Here
 54. Pingback: Click Here
 55. Pingback: Click Here
 56. Pingback: Click Here
 57. Pingback: moveit studio
 58. Pingback: Click Here
 59. Pingback: Click Here
 60. Pingback: Click Here
 61. Pingback: Click Here
 62. Pingback: Click Here
 63. Pingback: Click Here
 64. Pingback: Click Here
 65. Pingback: Click Here
 66. Pingback: Click Here
 67. Pingback: Click Here
 68. Pingback: Click Here
 69. Pingback: Click Here
 70. Pingback: Click Here
 71. Pingback: Click Here
 72. Pingback: Click Here
 73. Pingback: Click Here
 74. Pingback: Click Here
 75. Pingback: Click Here
 76. Pingback: Click Here
 77. Pingback: Click Here
 78. Pingback: Click Here
 79. Pingback: Click Here
 80. Pingback: Click Here
 81. Pingback: Click Here
 82. Pingback: valentines gift
 83. Pingback: valentine gift
 84. Pingback: Assignment help
 85. Pingback: domain-broker
 86. Pingback: Lila Lovely BBW
 87. Pingback: Beverly Bultron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *