Menu

5 ÎNTREBĂRI şi RĂSPUNSURI frecvente despre îngrijirea bătrânilor

Ne dorim ca părinţii şi apropiaţii noştri să nu ajungă niciodată la vârsta la care nu se mai pot îngriji singuri, numai că, uneori acest lucru este inevitabil. În ţara noastră există o mulţime de cazuri de abandon, în ceea ce priveşte persoanele vârstnice, aşa că cel mai bine ar fi să te informezi din timp referitor la cum poţi avea grijă de bătrânii din familia ta. De asemenea, la fel de important este să porţi discuţii pe acest subiect şi cu persoanele în cauză, cu ceva timp înainte ca acestea să devină neajutorate.

 

Părinţii şi bunicii noştri sunt persoanele care ne-au educat, ne-au îngrijit şi ne-au crescut încă din primele zile de viaţă şi care au avut o influenţă imensă asupra felului în care ne-am dezvoltat. Tocmai de aceea, este ca o înţelegere mutuală să le întoarcem favorul.

 

 

 

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări despre îngrijirea bătrânilor:

 

Întrebarea 1: Este obligatoriu să am grijă de persoanele vârstnice din familia mea?

Raspuns: În mod evident, nimeni nu te poate obliga să faci nimic, iar fiecare decizie pe care o iei depinde doar de conştiinţa ta. Cu toate astea, ar trebui să pui în balanţă eforturile pe care părinţii sau bunicii tăi le-au depus pentru tine şi care ar fi fost şansele să ajungi unde eşti acum, dacă aceştia nu existau. În funcţie de concluzia la care vei ajunge, vei primi şi răspunsul la această întrebare.

 

 

Întrebarea 2: Cum îmi pot avea grijă de bunici, de la distanta?

Răspuns: În ziua de azi, există o mulţime de modalităţi prin care poţi avea grijă de persoanele vârstnice, fără să fie nevoie să te deplasezi fizic. De exemplu, poţi opta pentru serviciile unui cămin particular pentru bătrâni, care pune la dispoziţia celor pe care îi cazează nu doar sprijin moral, emoţional şi fizic, ci şi condiţii de trai extraordinare. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre acest subiect, găseşti pe https://www.batranetifericite.ro/ toate informaţiile de care ai nevoie. În mod cert, dacă îţi doreşti să le asiguri bunicilor o viaţă liniştită, vei găsi soluţia ideală pentru a face acest lucru, chiar şi de la distanţă.

 

Întrebarea 3: Cum pot ţine legătura cu bătrânii cazaţi într-un cămin?

Răspuns: De-a lungul timpului s-au creat idei preconcepute despre ceea ce înseamnă un azil pentru bătrâni. Aceştia nu sunt ţinuţi prizonieri, ba din contră, li se oferă condiţiile necesare pentru a se simţi ca acasă. Mai mult decât atât, în cele mai multe astfel de centre există internet şi fiecare persoană poate deţine un telefon, un laptop sau o tabletă. Dacă îţi doreşti să păstrezi legătura cu o persoana în vârstă, care este cazată la un astfel de cămin, pur si simplu, îi poţi achiziţiona un telefon. În acest sens, descopera pretul pentru Huawei P9 pe RomBIZ.RO şi oferă-i-l părintelui sau bunicului în cauză. Nu doar că vei putea vorbi cu acesta oricând, dar îi vei şi aduce zâmbetul pe buze pentru că, printr-un astfel de gest, îi vei dovedi ca îţi pasă de bunăstarea sa.

 

Întrebarea 4: Când este cel mai potrivit să cazăm vârstincii într-un cămin de bătrâni?

Răspuns: Nu există un moment anume când ar trebui să iei această decizie, însă sunt anumite situaţii care te fac să înţelegi că este o alternativă benefică atât pentru bătrâni, cât şi pentru tine. Atunci când seniorii necesită mai multă îngrijire decât le poţi oferi tu, când au nevoie de atenţie şi de apartenenţă la un grup sau atunci când simţi că trebuie să le oferi un mediu sigur. Acestea sunt cazurile principale în care ar trebui să optezi pentru această variantă.

 

Întrebarea 5: Care este cea mai bună modalitate de a convinge un bătrân să trăiască într-un azil?

Răspuns: Din cauza ideilor preconcepute şi pentru că persoanele în vârstă se ataşează foarte mult de casa în care au locuit, probabil, toată viaţa, acest lucru poate fi destul de dificil. În primul rând, ar fi bine să îi ceri părerea şi, bineînţeles, să îi prezinţi beneficiile unei astfel de decizii. De asemenea, încearcă să îi explici faptul că traiul într-un azil nu este în niciun caz o formă de abandon ci, din contră, o dovadă că îţi pasă de sănătatea şi siguranţa sa.

 

Fără doar şi poate, dacă vei expune aceste aspecte, va fi mult mai uşor să convingi o persoană vârsnică de avantajele cazării sale într-un cămin pentru bătrâni.

Aşadar, înainte de a lua o decizie cu privire la îngrijirea bătrânilor din familia ta, informează-te şi oferă-le acestora garanţia că le vei fi alături, indiferent de locul în care vor trăi.

 

3 comments

  1. Laura spune:

    Interesant articol, multumesc pentru informatie.

  2. Ionela spune:

    Foarte bun articol, multumesc pentru sfaturi.

  3. lucian spune:

    Ceea ce s a scris este frumos, foarte frumos, dar din pacate total neaplicabil. 99% din asa numitele ,,camine pentru batrani,, sunt de fapt locaţii unde ii ducem ca sa moara mai repede si noi ,,avem constiinta linistita,, ca am facut tot ce se putea…….chiar nu vrem sa recunoastem lucrul acesta?

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram