5 legume care au nevoie permanentă de apă

Precum florile aşa şi legumele au nevoi specifice și în primul rând este vorba de apă. Pentru a face ca lucrurile să-ţi fie mai simple grupează legumele din grădină în funcție de nevoia lor de apă sau chiar să renunți la cele care trebuie udate foarte mult. Să renunţi la ele nu este sfatul meu, aşa că cel mai bine îţi achiziţionezi un hidrofor şi vei avea apă oricând vrei tu să îţi uzi florile şi legumele din grădina ta.

 

 

5 dintre cele mai însetate legume din alimentaţia noastă de zi cu zi

 

Mai jos aveți o listă cu cele mai “însetate” legume din alimentația de zi cu zi. Bineînțeles, clima are rolul ei în stabilirea cantității de apă pe care i-o vei administra plantei.

 

1.Varza

Varza nu se va dezvolta corespunzător dacă nu primeşte suficientă apă. Dacă nu este udată zilnic, riscă să nu formeze capete. Cea mai cunoscută este varza cu căpățână, cu foarte multe varietăți: de vară şi de toamnă. Nu-i place seceta, de aceea se udă des pe timpul caniculei.

 

2. Conopida. Brocolii

Conopida este o legumă destul de capricioasă şi are nevoie de apă într-un regim similar verzei. Asigură-te că îi dai suficientă apă în fiecare zi mai ales în zilele cu temperaturi foarte ridicate.

 

3. Ridichiile

Ridichea conține săruri de potasiu, calciu, magneziu și fier, fibre, acizi organici și vitamine. Ridichile trebuie să se dezvolte într-un ritm alert, altfel se întăresc și devin amărui. Au nevoie de multă apă în perioada de creștere, care nu durează însă foarte mult. De exemplu, ridichia negra are nevoie chiar şi de 3-5 udări pe zi, cel puţin până începe să crească, dar odată ce și-au dezvoltat rădăcinile se pot hrăni din pământ fără irigare, chiar și în perioade de secetă. E drept că ele se dezvoltă și mai bine când sunt udate regulat, dar nu e nevoie întotdeauna.

 

4. Castraveţii

Datorită formei plantei, castraveții au nevoie de cantități ridicate de apă. Fructul în sine e format în proporție de peste 90% din apă., drept pentru care au nevoie de udări dese.

 

5. Roșiile

Roșiile au nevoie de apă când cresc, dar și când înfloresc. Sunt persoane care opresc udarea când fructul începe să se coacă pe motiv că s-ar opţine un gust mai puternic al roșiei. Frecvența irigării e totuși importantă la roșii. Dacă uiți de acest proces și încerci să compensezi cu cantități mari de apă, roţiile vor crăpa.

 

 

Sfaturi privind udarea legumelor

De felul în care sunt udate legumele, de modalitatea folosită pentru udare, dar mai ales momentul în care se face udarea depinde sănătatea dar şi producţia este direct influenţată de cât de des udăm şi cum udăm legumele.

  • cantitatea de apă trebuie să fie în funcţie de vârsta plantelor
  • este indicat să le uzi mai des şi într-o cantitate mai mică
  • o udare excesivă le poate dăuna
  • unele legume preferă să fie udat solul înainte de a prima o altă udare
  • foloseşte un sistem de udare cu jet mic, eventual pune furtunul la rădăcina plantelor
  • plantele nu se udă niciodată în timpul zilei

 

Aşadar, legumele au nevoie de cantităţi diferite de apă şi asta doar pentru că unele sunt mai setoase şi alte nu.

 

 

38 thoughts on “5 legume care au nevoie permanentă de apă

  1. Buna si multumesc pentru informațiile valoroase! Am reusit sa plantez doar cateva răsaduri cu legume de sezon cumparate din cataloagele promoționale https://www.kaufino.com/ro/cataloage si le merge tare bine pana acum. Revin la blogul tau ori de cate ori intampin probelme.

  2. Your writing is perfect and complete. baccaratcommunity However, I think it will be more wonderful if your post includes additional topics that I am thinking of. I have a lot of posts on my site similar to your topic. Would you like to visit once?

Comments are closed.