Menu

5 lucruri esenţiale de care trebuie să ţii cont când alegi maşina de spălat rufe

Sunt momente când şi maşina de spălat cedează. Sunt momente când trebuie să ne gândim serios la o investiţie, adică să cumpărăm o maşină de spălat nouă. Şi atunci începem să ne documentăm.

O maşină de spălat bună te ajută să economiseşti timp şi bani, dar şi să îţi păstrezi hainele ca noi. Alege-o urmărind 5 aspecte esenţiale.

 

 

Alegerea maşinii de spălat rufe se face în funcţie de nevoile în gospodărie. Trebuie luate în considerare frecvenţa cu care se spală, dar şi cantitatea de rufe estimată. Criteriile cele mai importante în alegerea mașinii de spălat sunt multe, dar eu le-am ales doar câteva din cele mai importante.

 

1. Locul de amplasare al maşinii de spălat în casă

În primul rând trebuie să avem clar stabilit locul de amplasare al maşinii de spălat pentru a alege una potrivită ca dimensiuni. Se spune că în baie nu e recomandat să fie amplasată din cauza aburului şi condensului, în bucătărie e ceva mai bine, dacă avem hotă. Dar, cel mai indicat loc este într-o debara.

 

2. Capacitatea maşinii de spălat

O maşină de spălat rufe cu o capacitate mare îţi va permite să speli mai multe rufe odată şi te va ajuta să economiseşti timp şi energie. Poti alege între maşini de spalare cu capacitate de: 9 KG, 8 KG, 7 KG, 6 KG, 5 KG

 

3. Consumul de energie al maşinii de spălat

Consumul de energie este un aspect esenţial când alegem maşina de spălat rufe, dar şi orice alt aparat electrocasnic, în general. El se referă atât la consumul de energie, cât şi la consumul de apă.

 

4. Încărcare frontală sau încărcare verticală

Maşinile de spălat cu încărcare frontală sunt de obicei mai mari ca dimensiuni. Dar multă lume consideră că sunt mult mai practice. Rufele, în special cele mai voluminoase, se pot introduce şi scoate mai uşor, iar spaţiul de deasupra ei se poate folosi. Maşinile cu încărcare verticală sunt mai înguste şi au fost create special pentru spaţii mai mici.

 

5. Programele maşinii de spălat

Maşinile de spălat existente pe piaţă au toate programele necesare care să satisfacă nevoile unei vieţi normale ale unei familii cu copii: prespălare, spălare manuală, bumbac, lână, mătase, spălare intensă, spălare la diverse temperaturi, spălare articole bebeluşi, haine albe, haine colorate, program de spălare rapida etc.

Există şi masini de spălat cu programe care nu sunt necesare pentru unii dintre noi, de exemplu program de spălare pentru eliminarea părului de animale sau maşini program de spălare cu abur.

O funcţie foarte utilă este cea legată de programarea spălarii. Poţi seta maşina de spălat să pornească la o anumită oră, astfel încât când ajungi de la serviciu, rufele să fie spălate şi să nu mai trebuiască decât să le întinzi la uscat.

Dacă optezi pentru o maşină de spălat silenţioasa, poţi chiar să o setezi să spele în timpul nopţii.

 

 

De foarte multe ori ne întrebăm ce firmă să aleg pentru maşina de spălat.

Ca în cazul oricărui produs, există şi în acest caz o întreagă competiție între producători. Sunt multe tehnologii pe piață, tocmai de aceea trebuie analizate cu răbdare, astfel încât să ai cea mai bună maşină de spălat.

 

Cum poţi prelungi durata de viata a maşinii de spălat rufe 

Ca orice alt aparat electrocasnic, şi maşina de spălat rufe are nevoie de o întreţinere corespunzătoare pentru a funcţiona în parametri optimi o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Ce trebuie să faci pentru a prelungi durată de viaţă a maşinii de spălat:

  • Citeşte manualul de utilizare şi instrucţiunile producătorului cu privire la utilizarea maşinii de spălat
  • Aşează maşina de spălat în locul potrivit şi în poziţia potrivită
  • Asigură-te că nu vor exista căderi de tensiune
  • Nu supraîncărca maşina de spălat
  • Foloseste produse anticalcar la fiecare spălare
  • Rulează o dată pe lună programul de autocurăţare
  • Şterge cuva şi lasă uşa deschisă după terminarea ciclului de spălare

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram