Menu

5 măști de păr din ingrediente naturale pentru 5 tipuri de păr cu probleme

Se spune că, precum hainele din dulap și părul are nevoie de o schimbare sezonieră. Lunile de primăvară și vară sunt lunile cele mai grele pentru păr, întrucât soarele poate provoca uscarea și evident deteriorarea firului de păr.

 

Așadar, măștile de păr sunt esențiale primăvara pentru sănătatea și frumusețea părului. De aceea, trebuie să fim foarte atente, întrucât părul nostru are nevoie de o îngrijire intensă. Nu trebuie să ne bazăm doar pe șampon și balsam, întrucât acestea nu sunt suficiente. Pe lângă acestea este nevoie și de o mască de păr, care oferă un plus de îngrijire, asigură părului și scalpului surse importante de proteine, vitamine și acizi grași esențiali. Masca pe care o alegi trebuie să fie concepută special pentru nevoile părului tău.

 

 

 Folosește o mască de păr din ingrediente naturale

 

  • Măști pentru păr gras

 

Mască pe bază de argilă

Dacă ai părul gras, rețeta cea mai indicată este masca de par cu argilă. În plus, argila previne căderea părului și te scapă de mătreață. Pentru asta, poți cumpăra orice fel de argilă, dar pentru părul gras cel mai potrivit este să folosești argilă de culoare verde. Aceasta contribuie la întărirea rădăcinilor părului, este bogată în minerale și reduce secreția de sebum.

 

  • Măști pentru păr deteriorat

 

Mască de păr cu ou

Spre deosebire de albușul de ou, care degresează părul, gălbenușul îi asigură hidratarea. Pentru a realiza o astfel de mască, amestecă două gălbenușuri de ou cu jumătate de avocado, apoi aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Poți aplica masca pe părul uscat sau pe păr ud. La final, clătește bine părul și spală-l cu șampon

 

  • Măști pentru creșterea părului

 

Mască de păr cu ulei de ricin

Pentru a realiza o mască potrivită pentru creșterea părului, amestecă o lingură de ulei de ricin cu o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Folosește un blender, ca să amesteci mai ușor toate ingredientele. Aplică masca pe păr cu ajutorul unei pensule, având grijă să acoperi fiecare șuviță în parte, de la rădăcină spre vârf. Lasă masca să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește și spală părul cu șampon.

 

 

 

  • Măști pentru un păr strălucitor

 

Mască din lămâie, oțet și miere

Masca din lămâie, oțet și miere se obține din 10 linguri de oțet de mere, un sfert de cană de miere și zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă. Amestecă toate aceste ingrediente și apoi aplică masca pe păr la fel cum aplici șamponul și las-o să acționeze timp de 15 minute. La final, clătește cu apă călduță. Oțetul de mere din această mască are și rolul de balsam, făcând părul moale, mătăsos și strălucitor.

 

  • Măști pentru păr cu mătreață

 

Mască pe bază de suc de mere

Sucul de mere elimină mătreața, calmează mâncărimile scalpului și face părul mătăsos, strălucitor. Ajută la exfolierea scalpului și îndepărtează celulele moarte care duc la formarea mătreții. Pentru o astfel de mască ai nevoie de sucul de la un măr, o cană de apă caldă. Toarnă acest amestec pe păr, după ce te-ai spălat. Masează bine scalpul și lasă masca să acționeze timp de 5-10 minute. Clătește apoi părul cu apă călduță sau chiar rece și usucă părul cu un prosop. Nu trebuie să mai folosești balsam de păr, pentru că această mască înlocuiește balsamul, lăsându-ți părul suplu și mătăsos.

 

 

Cum poți opri căderea părului?

 

Căderea părului este deja o problemă foarte importantă, în special a bărbaților. Dacă nu e îngrijit corespunzător, părul are de suferit. Principalele cauze sunt: periatul excesiv, uscarea cu feonul fără a utiliza un produs cu protecție termică, folosirea plăcii în exces și chiar vopsirea agresivă. Căderea părului este influențată și de factori genetici. Stresul este, iarăși, un factor important, care poate cauza caderea parului, mai ales dacă ai un stil de viață stresant. De asemenea,  de multe ori, ignorăm alimentația corectă și urmăm diete cu puține calorii.

În funcție de cauză, căderea părului poate fi combătută și pe cale naturistă sau medicamentoasă.

Una dintre cele mai ușoare și sigure metode de a combate pierderea părului este legată de consumul de alimente bogate în vitamine, minerale și alte substanțe nutritive. De asemenea, o cauză mai poate fi și istoricul familiei. Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților ereditatea joacă un rol foarte important. În cazul bărbaților apare chelia, iar în cazul femeilor, firele de păr încep să se subțieze.

 

Știați că, procesul de creștere a părului se repetă regulat, în trei faze consecutive: faza anagenă, catagenă și teleogenă? Fiecare fir de păr trece prin ciclul lui, independent de alte fire păr de pe scalp. În orice moment, aproximativ 90% dintre firele de păr se regăsesc în faza de creștere, iar pierderea normală este de aproximativ 100 de fire de păr pe zi.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram