5 motive pentru a citi copilul tău poveşti

Ce părinte nu a citit poveşti copilului său. Sau mai bine zis de câte ori nu a citit o singură poveste, pentru că cel mic s-a îndrăgostit de unul dintre personajele din poveste. Psihologii susţin că poveştile spuse înainte de culcare, precum şi în orice alt moment al zilei, contribuie la dezvoltarea creierului copilului, îi dezvoltă acestuia imaginaţia, îl învaţă să îşi exprime emoţiile şi fortifică totodată legatura dintre părinte şi copil.

Cine nu îşi aduce aminte de poveştile lui Ion Creangă citite de mama sau tata. Pentru că sigur nu le-ai uitat, e bine să duci şi tu tradiţia mai departe. Este extrem de important să le citim copiilor înainte de culcare, fie şi câteva pagini. Şi asta pentru că lectura de seară ajută foarte mult la dezvoltarea celor mici, aducând o serie de avantaje incontestabile.

Îi ajutaţi pe cei mici să îşi dezvolte mai repede limbajul

Copiii îşi vor dezvolta această abilitate într-un mod relaxant şi haios. Încă de la o vârstă fragedă, dacă le arataţi copiilor pozele dintr-o carte de poveşti şi dacă le denumiţi pe fiecare în parte, cei mici vor învăţa mai repede să se exprime. Ei vor învaţa să se exprime mult mai repede dacă vă aud și pe voi vorbind. Cele mai multe poveşti pentru copii conţin fraze simple care se repetă de mai multe ori. Această repetiţie este foarte eficientă şi îi ajută pe copii să înveţe și să memoreze treptat verbe, substantive, adjective. 

Le dezvoltaţi inteligenţa emoţională

Povestile sunt o modalitate eficientă de a-i învăța pe copii mai multe despre viaţă. Acestea ajută copiii să inţeleagă diferite situaţii de viaţă şi îi ajută să îşi exprime sentimentele în legatură cu aceste situaţii.

Îi ajutați să-și dezvolte imaginaţia

Imaginaţia are un important în viaţa unui copil, este strâns legată de dorinţele noastre, de aşteptările şi de visele noastre. Unele basme stimulează această imaginaţie şi permite copiilor să îşi dezvolte ideile cu mai mare uşurinţă. O imaginaţie bogată va ajuta copiii să îşi dezvolte şi creativitatea pe viitor.

Poveştile îi ajută pe copii să se concentreze

Faptul că trebuie să lase deoparte alte activităţi şi să se relaxeze în timp ce asculta o poveste îi va ajuta pe copii să se concentreze mai uşor pe viitor. Această abilitate este extrem de importantă pentru o buna dezvoltare a viitorilor adulţi.

Cititul înainte de culcare stimulează dragostea pentru lectură

Lectura poveştilor înainte de culcare are un rol important în stimularea profundă a dragostei pentru citit, punând, bazele unui obicei sănătos, pe termen lung, în acest domeniu. Cititul constant în fiecare seară este în acelaşi timp şi un antidot la invazia internetului şi televiziunii, care în multe cazuri acaparează copiii şi îi fac pe părinţi să neglijeze importanţa lecturii.

Nu trebuie să uităm că lectura de seară este un timp special petrecut de părinţi cu copiii. Prin lectură, mai ales dacă aceasta se face cu diferite tonalităţi şi chiar cu imitatul vocii unor personaje, se consolidează legătura dintre adult şi copil, ca şi fascinaţia celui mic faţă de citit. Așa că, citiți poveşti copiilor voştri, seara, la culcare, sub pătura pufoasă şi călduroasă care va fi martora celor mai grozave călătorii în lumea imaginaţiei.

10 thoughts on “5 motive pentru a citi copilul tău poveşti

  1. I do trust all the ideas you have offered to your post.
    They’re really convincing and can definitely work.
    Nonetheless, the posts are very brief for newbies.
    Could you please extend them a little from subsequent time?
    Thanks for the post.

  2. Coinbase User-friendliness and the strongest security features topped with a solid reputation sum up the Coinbase Login to be an excellent digital Wallet, which has the potential to grow exponentially if it keeps on incorporating the rapid changes in the world of digital finance.

Comments are closed.