Copiii au o tendinţă înnăscută spre joacă. Joaca poate fi numită munca unui copil, iar jucăriile se pot numi uneltele sale de lucru. Aşadar, trebuie spus că jucăriile au făcut deliciul copiilor încă din cele mai vechi timpuri. Odată cu dezvoltarea umanităţii şi a industrializării, şi jucăriile au căpătat alte valenţe.
Greşeli ce nu trebuie făcute de către părinţi
Ţine cont de dorinţele copilului tău
Cu excepţia ocaziilor când se fac cadouri (zile onomastice, zile de naştere, Sf. Nicolae sai Crăciun) cel mai adesea, jucăriile trebuie cumpărate împreună cu copilul. Acesta va învăţa să selecteze din multitudinea de jucării şi îşi va asuma responsabilitatea alegerii jucăriei sale
Nu oferi o jucărie drept recompensă
Nu face greşeala să cumperi o jucărie atunci când copilul tău a făcut un lucru bun sau s-a comportat frumos. Rezultatul obţinut va fi determinarea copilului de a crede că procedează corect doar atunci când primeşte ceva în schimb şi că orice comportament corect va fi recompensat.
Nu promite că vei cumpăra o jucărie, dacă nu te ţi de cuvânt
Dacă doreşti sinceritate si corectitudine din partea copilul, atunci în primul rând părinţii trebuie să fie sinceri. Din acest motiv promisiunile se fac doar atunci cnd se pot respecta.
La un moment dat, fiecare copil va avea o jucărie preferată. Aceea va fi cea care îl va însoţi peste tot. Ce trebuie să faci tu ca părinte? Să accepţi, jucăria preferată a celui mic. Aceasta îi va oferi atât senzaţie de echilibru, cât şi siguranţa de care are nevoie pentru a putea pleca de lângă tine.
Lego, jucăriile preferate ale celor mici
De ce nu se plictisesc niciodată de piesele Lego? Aceasta pare a fi întrebarea cel mai des pusă de către părinţi. Pentru că variantele de îmbinare sunt nenumărate și, cu fiecare nouă îmbinare – cu o singură mutare, copilul obține altă și altă jucărie.
- Învaţă lucruri noi
Imediat după ce împlineşte un an, copilul începe să-şi dezvolte motricitatea: învață să apuce, să arunce, află ce se întâmplă cu jucăriile după ce le cad, le învață formele cărămizilor și culorile.
- Descoperă noi moduri de joacă
Spre trei ani, va descoperi îmbinările, le va așeza unele peste altele și le va trânti în secunda imediat următoare. Face parte din procesul de învățare. Aşa va învăţa să le folosească în diferite roluri: turnuri, maşini, case.
- Îşi câştigă încrederea în sine
Copiii mici sunt foarte încântați de obiectele ce pot fi puse în mișcare. Mașinuțele și trenulețele sunt deosebit de apreciate, ca și animalele și alte figurine pe care ei le pot controla după bunul lor plac.
- Găseşte multă distracţie
O dată asamblate, jucăriile lego pot da drumul distracţiei. De exemplu, o cursă de mașini improvizate din cărămizi sau concurs de turnuri: cine face cel mai mare turn, evident care să şi stea în picioare.
- Stau departe de multele gadgeturi
Uneori sunt mai atractive decât gadgeturile. Aici trebuie să recunoaştem că acestea din urmă dau dependenţă copiilor. Jucăriile care nu au touchscreen, nu cântă și nu au lumini, sunt binevenite în viața copiilor. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.
Mai puține jucării sofisticate o să le permită copiilor să iubească mai mult cărțile, muzica, coloratul și pictura.
tarancutaurbana@gmail.com
Amazing function stated right here on _______ I experience lots of weblog posts, but I hardly heard a topic including this. I such as this subject matter you designed with regards to the blogger’s bucket record. Really resourceful. ทางเข้าสล็อต