5 plante cu cele mai benefice energii ce trebuie să le ai în casă

O casă dacă nu are o plantă în ea este săracă. O floare, nu numai că ne ajută să creăm un decor, dar ne şi înfrumuseţează camera. Însă puţini dintre noi ne gândim şi la faptul că florile, plantele contribuie şi la purificarea aerului şi la răzpândirea energiei pozitive în spaţiul nostru de locuit sau de lucru.

Despre acțiunile terapeutice ale plantelor se vorbește de mii de ani, cu mult înainte ca știința modernă să certifice capacitatea lor de a vindeca atât rănile sufletești cât și pe cele ale trupului.

 

Am dorit să aflu mai multe amănunte despre câteva plante chiar de la Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie, lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu și specialist în câteva terapii alternative.

 

 

„Ceea ce m-a făcut să-mi dedic întreaga viață studiului plantelor și să-mi doresc să însumez principiile lor active spre folosul celorlalți a fost faptul că natura este cea mai mare generatoare de creativitate. Nu cunosc nimic care să aducă mai multă utilitate oamenilor și care să genereze perfecțiune mai mare decât natura, iar plantele sunt în mod special investite cu capacități care încă sunt departe de a fi cunoscute.

Desigur că flora din România a fost binecuvântată de Dumnezeu din plin și oriunde ieșim în natură găsim, adesea într-o formă modestă, plante cu cele mai alese capacități de vindecare, refacere, purificare. Sunt plante despre care tradiția populară a consemnat încă de timpuriu și pe care științele moderne le reconfirmă”.

 

 

 


Acum, la început de an toţi încercăm să ne încărcăm cu energie pozitivă şi să pornim la drumul anului ce tocmai a sosit.

Vă prezint 5 plante despre dr. Anca Daniela Raiciu ne-a  dezvăluit câteva secrete.

 

1. Chimenul

Îl mai cunoaștem și sub formă de anason și este considerat medicament sfânt, interesant lucru, atât de credința creștină cât și de cea musulmană. A fost considerat multă vreme leacul pentru marea majoritate a bolilor, de la sinuzită până la viermi intestinali și de la stările de oboseală până la afecțiunile digestive.

O modalitate excelentă de a beneficia  de calitățile sale de excepție este aceea de a-l folosi în mâncare. Supa de chimen este ușor de făcut și o recomand cu drag.

 

 

 

2. Gălbenele

Pune în pahare de apă obișnuite buchete de flori de gălbenele prin toată casa, în mod special în dormitor. Florile proaspete măresc de 10 ori energia pozitivă din încăpere. Toată lumea știe că unguentul de gălbenele este extrem de eficient pentru diferite probleme ale pielii și cred că nu e casă de români în care să nu existe o cutie cu cremă de gălbenele.

 

 

 

3. Busuiocul

Mirosul acestei plante sacre este atât de special și așa ușor de recunoscut de către creștinii de pretutindeni, fiind asociat cu stări emoționale și spirituale intense. Busuiocul curăță energetica persoanei și reechilibrează întregul corp accelerând procesele de vindecare și ridicând imunitatea. Studii recente arată că busuiocul reușește să curețe radiațiile din încăpere dar și din celulele invadate, iar uleiul volatil are aplicații în depresii, probleme gastro-intestinale, boli infecțioase, boli nervoase etc.

 

 

4. Salvia

Este una dintre plantele mele preferate! Nu-mi lipsește niciodată din casă, iar ghiveciul din care pun frunzele ei în orice mâncare,  stă în permanență pe pervazul ferestrei. Este o plantă puternică, magică, are calități de curățare incredibile. Acesta promovează un sentiment de pozitivitate în casă și curăţă orice bacterie. În civilizațiile asiatice este respectată de sute de ani, deoarece  printre energiile pe care le declanșează stimulează și induce energia banilor.

 

 

5. Aloe vera

Are proprietăţi uimitoare pentru vindecare.  Frunzele și tulpina  conțin o substanță gelatinoasă, care ajută la vindecarea afecţiunilor pielii, mai ales în cazul în care pielea a suferit o arsură. Aduce energie pozitivă şi alungă ghinionul şi vibratiile negative.

 

 

Aşadar, dacă vrei ca ghinionul să te ocolească şi să atragi în viaţa ta norocul, să gândeşti pozitiv ai grijă să ai prin preajmă cel puţin una dintre aceste plante.

 

 

8 thoughts on “5 plante cu cele mai benefice energii ce trebuie să le ai în casă

 1. Thanks for the auspicious writeup. It if truth be told used
  to be a leisure account it. Glance advanced to far delivered agreeable from you!
  However, how can we be in contact?

 2. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s equally
  educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head.
  The issue is something that not enough people are speaking intelligently about.

  I am very happy I found this in my hunt for something concerning this.

 3. Pingback: panty sex games

Comments are closed.