Menu

5 remedii urgente împotriva mahmurelii. Asta, în aşteptarea sărbătorilor de iarnă

Vin sărbătorile de iarnă, şi evident apar şi petrecerile. Aşa că ai grijă să nu te îmbeţi. Dacă nu ştii să bei, mai bine nu mai bea, aşa spune o vorbă din bătrâni.

“Nu am să mai beau niciodată!” Aşa spunem toţi cei care la un moment dat ne-am trezit cu o năucitoare durere de cap, dar de fiecare dată scuipăm în sân şi ne spunem: este clar, iar am întrecut măsura.

Şi pentru a evita marea mahmureală trebuie să ştii în primul rând ce să bei, cum să bei şi apoi cât să bei :).
Adevăraţii cunoscători de băuturi fine aleg pentru a savura un coniac un pahar burtos cu gura strâmtă sau pahar în formă de lalea. Torni în el două degete de coniac şi-l încălzeşti în palme 10 minute. Apoi, după ce vaporii de alcool s-au rarefiat, îl poţi mirosi şi gusta puţin câte puţin. Ca să te poţi bucura din plin de buchetul său de arome, licoarea trebuie sorbită cu vârful limbii, plimbată pe cerul gurii şi abia după aceea poate fi înghiţită. Unul dintre coniacurile foarte fine este şi Remy Martin. Poartă numele celebrului vinificator, Remy Martin, cel care a fondat compania cu acelaşi nume în 1724.

 

 

Dar revin. Indiferent ce băutura ai consuma ai grijă la mahmureală. Aproape oricine s-a confruntat măcar o dată cu această stare, acea senzaţie neplăcută. Nu este deloc ieșit din comun ca după o petrecere să ai parte de durerile de cap specifice mahmurelii, însă cu ajutorul unor remedii eficiente poți să te simți ca nou.

Remedii pentru mahmureală există cei drept, dar nu cu toate vei avea sorţi de izbândă. Cu cât consumi mai mult alcool, cu atât mai mare este posibilitatea să fi mahmur a doua zi.

În primul rând trebuie să bei cu moderaţie. Şi nu uita: bea apă. Consumul de apă în timpul petrecerii te poate ajuta să ai o trezire mai uşoară.

Un remediu celebru recomandat adesea împotriva mahmurelii sunt murăturile sau zeama de varză.

1. Zeama de varză face adevărate miracole, când vine vorba despre mahmureală. Dacă nu ai la dispoziţie sau nu-ţi place, bea un pahar de apă cu sare.

2. Bea oţet de mere. O cantitate de 100 ml de oţet de mere are acelaşi efect ca şi o cană de zeamă de varză. Un remediu care nu e prea plăcut la gust, dar fiind în cantitate mică, se poate da repede pe gât.

3. Hidratează-te. Mai multe pahare cu apă plată scot alcoolul din sânge şi potolesc setea provocată de deshidratarea puternică.

4. Apelează la o aspirină. Nu există vreo pastilă pentru mahmureală, dar dacă vrei efecte mai rapide, poți apela la o aspirină, sau o pastilă pentru migrene și altfel de dureri. Vitaminele efervescente, pilulele de vitamina B, sau comprimatele cu magneziu sunt și ele de ajutor.

5. Bea milkshake de banane. Amestecă în shaker o banană, un pahar de lapte şi două linguriţe de miere. Efectul lor cumulat e benefic: bananele calmează stomacul, mierea restabileşte nivelul de zahăr din corp, iar laptele îl rehidratează şi reduce aciditatea gastrică.

 

Se spune adesea că amestecarea mai multor tipuri de băuturi te face ca a doua zi să fi mahmur, însă în realitate nu amestecul băuturilor este problema, ci cantitatea. Dacă exagerezi cu paharele, ai grijă să bei apă și să mănânci în timpul petrecerii, doar aşa mahmureala va fi mult mai ușoară sau nu va exista deloc.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram