5 sfaturi pentru pregătirea din timp pentru sezonul rece

Chiar dacă toamna abia a debutat calendaristic, să-mi spună mie cineva că nu îşi face planurile pentru iarnă. Să ne înţelegem din capul locului că este vorba de cei care locuiesc la curte! Atunci când afară este frig, vrei întotdeauna să te bucuri de cele mai călduroase momente. În principiu dacă ai căldură şi apă caldă totul e ca şi rezolvat. Aşa că cel mai bine este să te pregăteşti din vreme pentru iarnă, că sigur va veni 🙂

 

5 lucruri ce poţi să le faci înainte ca iarnă să vină!

 

1. Pune la adăpost toate utilajele ce le-ai folosit în grădină pe tot parcursul anului.

După ce ai tuns pentru ultima dată gazonul, după ce ai făcut ultima stropire a pomilor, după ce te-ai asigurat că nu mai foloseşti scarificatorul şi alte utilaje care le-ai folosit pe tot parcursul anului în grădină începe curăţatul şi ungerea lor şi aranjează-le în magazie. Din magazie urmează să scoţi maşina de dat zăpada, lopeţile şi toate celelalte unelte pentru zăpadă.

 

2. Închide terasa, în momentul în care nu mai poţi petrece serile afară

În prezent, policarbonatul este unul dintre cele mai folosite materiale de construcţie pentru realizarea acoperişurilor şi, de ce nu pentru îmbrăcarea pereţilor terasei tale. Placa de policarbonat este rezistentă, uşoară, flexibilă şi, în primul rând permite trecerea luminii, întrucât are un grad de transparenţă de maximum 80%. Aşa că, ea este ideală pentru numeroase construcţii realizate în jurul casei, de la solarii la acoperişuri de terase sau piscine.

 

 

3. Florile. Pregătirea lor pentru iarnă

Când temperaturile încep să scadă, iar frunzele încep să cadă sunt multe lucruri de făcut în grădină. În primul rând trebuie să pregătim florile pentru perioada rece. Este vremea să dezgropaţi florile de vară şi să le depozitaţi în magazie şi evident acum este vreme şi de plantat alte flori care urmează a înflori în primăvară.

 

4.  Pregătirea centralei termice pentru iarnă pentru funcționarea optimă a acesteia

Pregătirea centralei pentru iarnă este una din principalele acţiuni ce trebuie întreprinse din vreme. Avantajele unei centrale sunt nenumărate, mai ales pe timpul iernii. Acolo unde nu este posibil există varianta instalării unui boiler pentru asigurarea apei calde, atât la baie, cât şi la bucătărie. Pentru un volum mare de apă menajeră, un boiler de capacitate mare poate fi soluţia necesară. Acesta poate păstra apa caldă chiar şi o perioadă mai lungă de timp.

 

5. Pregătirea pentru iarnă poate începe cu o vizită la service

Cel mai important lucru în acest sens îl reprezintă echiparea autoturismului cu cauciucuri corespunzătoare anotimpului rece. Este important ca anvelopele de iarnă să fie montate pe toate cele patru roţi sau cel puţin pe două. De asemenea este importantă presiunea aerului din anvelope. Important este faptul că presiunea aerului din anvelope trebuie verificată de două ori pe lună, întrucât pe perioada anotimpului rece cauciucurile au o presiune mai mică.

 

 

Aşadar, nu trebuie să întrerupem relaţia cu toamna brusc, dar nici nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să ne trezim abia când vedem zăpada la uşă.

 

 

7 thoughts on “5 sfaturi pentru pregătirea din timp pentru sezonul rece

  1. Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. safetoto Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

Comments are closed.