5 trucuri pentru haine perfect călcate. Tu ştii cum se calcă corect o cămaşă?

Călcatul rufelor poate părea la prima vedere o treabă dificilă, însă nu îţi face griji, deoarece sfaturile noastre te vor ajuta să treci cu succes peste această activitate.

5 trucuri pentru haine perfect călcate. Tu ştii cum se calcă corect o cămaşă?

Aşa cum bine se ştii, pentru călcarea corecta a hainelor ai nevoie de următoarele ustensile:

  • Un fier sau statie de calcat, cu opţiuni pentru schimbarea temperaturii.
  • O masă de călcat.
  • Puţina apă, preferabil într-o sticlă cu spray, dacp fierul tpu de cplcat nu are funcţie de abur. 

Hainele care necisită o călcare mai anevoioasă sunt cămăşile.

Primul truc simplu, care face diferenţa

După ce începi să calci, e foarte important să ţii fierul de călcat în permanentă mişcare. În caz contrar, dacă îl laşi prea mult timp în acelaşi loc, rişti să arzi hainele.

Trage uşor de cămaşă pe măsură ce talpa fierului alunecă pe suprafaţa ei, doar atât cât să o ţii întinsă. Această mişcare concomitentă, să ţii materialul uşor tensionat şi să plimbi fierul pe deasupra, va dizolva cutele una câte una.

De unde începi?

Fiecare parte a cămăşii merită tratată separat. Cu cât o abordezi mai strategic, cu atât vei depune mai puţin efort şi nu rişti să strici progresul obţinut.Gulerul: Deschide-l şi începe să îl netezeşti din afară înăuntru. Calcă-l pe ambele părţi, pentru un aspect ireprosabil.

Gulerul

Deschide-l şi începe să îl netezeşti din afară înăuntru. Calcă-l pe ambele părţi, pentru un aspect ireprosabil.

Manşetele

Ca şi în cazul gulerului, deschide-le. Începe cu interiorul, apoi întoarce-le pe cealaltă parte. Netezeşte-le tot dinspre colţurile exterioare, între centru.

Spate şi umeri

Porneşte dintr-o parte şi avansează spre centru. Calcă întâi pe dos, apoi întoarce cămaşa pe faţă. Nu uita sp foloseşti aburul pentru a înmuia cutele încăpăţânate.

Partea din faţă

Aici vei petrece cel mai mult timp. Începe cu zona nasturilor. Foloseşte vârful fierului de călcat pentru a avea acces în spaţiul strâmt dintre nasturi. Apoi calcă buzunarul de la piept şi zona dimprejur. Ulterior, continuă cu restul de material rămas.

Mânecile

Eşti aproape de final! Pliazăa-le pe cusătură şi trece fierul pe mijloc, fără să presezi toată suprafaţa. Ca să nu faci dungă, evită să atingi cu talpa fierului zona mânecii dinspre exterior. Pe dinăuntru, unde e cusătura, nu ai aceleaşi restricţii. De altfel, această parte a materialului va veni aşezată pe interiorul corpului şi nu va fi deosebit de vizibilă.

La final, aşază cămaşa pe un umeraş şi admiră-ţi rezultatele. Totodată, aşa se va păstra în cea mai bună formă până când o vei îmbrăca. Mai departe, fiecare compliment pe care îl vei atrage va căpăta dublu sens. Pe de o parte, îţi va fi lăudat aspectul. Dar mai ales, ţi se vor recunoaşte talentele în întreţinerea garderobei.

Folosim fierul de călcat sau staţia de călcat atât de des precum hota de bucătărie, iar pentru asta trebuie să ştim cum şi când trebuie să facem economie la energia electrică.

Aşa că între problemele de mediu, prețul serviciilor și nevoia de a economisi, este important să știm câtă energie consumă un fier de călcat, o hota bucatarie sau de ce nu cuptorul și cum să facem acest proces mai sustenabil.

Există diferite tipuri de fiare de călcat. Toate generează vârfuri mari de consum de energie care se reflectă în factură. În medie, consumul unui fier de călcat cu aburi variază între 1500 și 2500 wați. Unul vertical consumă între 1000 și 3000 de wați. Cu cât este mai fierbinte, cu atât este nevoie de mai multă putere.

Puterea fierului de călcat se regăsește pe cutie și, de asemenea, pe eticheta cu informațiile fiecărui dispozitiv. Prin urmare, dacă urmează să cumperi unul nou, compară mai multe modele.

Comentarii

  1. majorsite spune:

    I have been looking for articles on these topics for a long time. majorsite I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  2. Reba Fleurantin

    […]very couple of web-sites that happen to be in depth below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *