Menu

5 Universități din Europa unde poți învăța gratuit

Să studieze în străinătate, în cadrul unei universități de prestigiu este visul oricărui tânăr român ambițios. Și cum posibilitățile de aplicare pentru un semestru, un an sau pentru întreaga pregătire academică la una dintre universitățile europene s-au extins considerabil, tot mai multe centre universitare de cercetare încurajează accesarea programelor de studiu de către studenții internaționali. Care sunt însă universitățile unde poți studia gratuit?

 

 

5 centre universitare din Europa care asigură accesul la burse de studiu pentru studenții internaționali

Faptul că studenții români pot aplica la burse de studiu și accesa diferite programe internaționale de schimb educațional nu mai este o noutate. Ce este mai puțin cunoscut și deloc de neglijat însă este oportunitatea de a fi admis la o universitate de prestigiu, fără a achita taxele de studiu. Așa că alege una dintre aceste variante și pregătește-te de împachetat:

– Universitatea Ludwig Maximilian din München

Germania este pe primul loc între țările europene care asigură condiții avantajoase de înscriere și școlarizare gratuită pentru studenții străini, fapt care reprezintă o șansă neprețuită pentru tinerii care vor să aibă o educație adecvată timpurilor moderne în care trăim. Înființată în 1472, Universitatea Ludwig Maximilian este unul dintre centrele germane de cercetare cu tradiție care, grație finanțării mari de la stat, asigură anual accesul la educație gratuită studenților internaționali: 15% din totalul de studenți provine din alte țări decât Germania. Programele de studiu sunt accesibile, o parte din ele fiind cu predare în limba engleză, argument care atrage și mai multe aplicații.

În ceea ce privește orașul și ce poate poate oferi el unui tânăr student, München este iarăși în top din punctul de vedere al accesibilității: de la obiective turistice istorice, castele faimoase, clădiri cu arhitectură aparte, viața mondenă, activități sportiv și până la produse și servicii necesare studenților – service laptop, imprimare, editare fotografie și video, biblioteci etc.

– Colegiul Universitar de Științe aplicate din Oslo și Akershus

Țările nordice sunt vizate tot mai mult de către studenții români, accesul la studii pentru un semestru prin programul Erasmus fiind experiența care îi convinge să își continue studiile în cadrul universităților din Norvegia, Finlanda sau Suedia.

Denumită recent OsloMet (Oslo Metropolitan University), Universitatea de Științe aplicate din Oslo și Akershus este una dintre centrele de top în preferințele studenților europeni deoarece oferă diferite programe de studii universitare și postuniversitare în limba engleză, în mod gratuit. De la programe de studiu în domeniul medicinei, educație, sociologie și până la specializări în artă, tehnologie și design, centrul universitar norvegian are multe de oferit.

– Universitatea de Sud Danemarca

Învățământul superior în Danemarca este asigurat de stat pentru studenții din țară și din țările din Europa membre ale UE. Dintre programele de studiu în limba engleză, studenții europeni pot accesa: programele de studiu ale Facultății de Inginerie, specializările științelor sociale și umane. Pentru alte programe de studiu – masterat în limba engleză sau studii universitate în limba daneză, accesează site-ului universității.  

Iar pentru detalii legate de modalitățile de întreținere și service laptop, poți comunica oricând cu studenții români care își împărtășesc experiența avută în cadrul Universității de Sud din Danemarca, pe blogurile personale sau vloguri urcate pe platformele vimeo sau youtube. De altfel, mulțumită conexiunii la Internet, există suficiente bloguri, forumuri și site-uri de specialitate cu tutoriale, extrem de utile pentru un student în primul an.

– Universitatea din Oviedo – Spania

Dacă vrei să studiezi în străinătate, dar să nu te îndepărtezi prea mult de spiritul latin, atunci Spania este o opțiune convenabilă: limba se învață rapid chiar de cel mai începător vorbitor, oamenii sunt prietenoși, facilitându-ți adaptarea, iar orașele universitare sunt demne de vizitat chiar și de către turiști.

Universitatea din Oviedo este una dintre cele mai vechi centre universitate (peste 400 de ani de activitate academică) și oferă o gamă variată de programe de studii pentru studenții din Spania și cei internaționali:

  • Arte și Științe Umane – Istorie, Istoria Artelor, Filosofie, Literatură, Limbi străine;
  • Facultatea de Științe cu specializare în biologie, biotehnologie, chimie, matematică, fizică;
  • Facultatea de Medicină, Drept, Arhitectură, Inginerie.

– Universitatea din Viena

Austria este una dintre destinațiile liceenilor care vor să studieze în străinătate. Asemeni Germaniei și restului țărilor europene care oferă studenților internaționali  burse de studiu semestriale, anuale sau pentru toată perioada universitară, Austria este una dintre cele mai ușor de accesat de către românii vorbitori de limba germană, întrucât asimilarea dialectului vorbit aici este facil pentru cei care au studiat intens limbile germanice în prealabil. Universitatea din Viena asigură  educație gratuită pentru studenții străini care accesează cursurile prin prisma programului Erasmus, a studenților europeni, dar și a celor care nu sunt cetățeni europeni.

Accesarea website-ului fiecărei universități îți permite să afli rapid condițiile de aplicare și alte detalii utile despre planul de învățământ, iar informații suplimentare despre admitere poți verifica și prin răsfoirea blogurilor și alte website-uri de specialitate. Nu uita să acorzi importanță tuturor detaliilor – cazare, masă, locuri de relaxare și distracție, dar ține cont să fii informat cu privire la firmele de service laptopuri, smartphone, cartușe compatibile, ebook reader și tot ce înseamnă tehnologie – căci vei avea nevoie de gadget-uri pentru studiu!

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram