Menu

5 utilaje de care depinde viaţa ta la curte. Şi sunt doar câteva

Ce poate fi mai frumos decât să îţi bei cafeaua pe terasa casei tale, înconjurat de verdeaţă şi respirând aerul proaspăt de dimineaţă. Da, ştiu, vrei să te muţi la curte.

Dacă îţi vine ideea să te muţi de la bloc la curte află că trebuie să iei la cunoştinţă câteva lucruri utile necesare supravieţuirii :). Mai mult, dacă te muţi de la oraş într-o zonă de munte, treaba este şi mai serioasă. Până te decizi să te muţi, documentează-te. Viaţa la curte este total diferită de cea de la bloc.

 

 

 

Primul lucru îl afli pe pielea ta imediat ce vine iarna. Curentul electric, are în cele mai multe cazuri tensiune fluctuoantă, se întrerupe lumina când îţi este lumea mai dragă. La primul vânt, la prima ninsoare. Automat ai nevoie de un generator de curent.

Pe lângă acesta ai nevoie de un stabilizator de tensiune montat la centrală pentru că nu trebuie să rişti să se strice fix sursa de căldură şi, de apă, evident.

Infrastructura este foarte importantă pentru că iarna ninge, iar vara plouă :). Există străzi care se inundă la prima ploaie, şi aceleaşi străzi unde deszăpezirea se face după ore bune.

Trebuie să îngrijeşti curtea şi evident să o întreţi. Nu este uşor şi nici gratuit nu o face nimeni pentru tine. Aşa că cel mai bine e să ai în magazia din curte toate utilajele de care ai nevoie. Iarna – maşină de dat zăpada, primăvara – foarfecă de tuns pomii fructiferi, iar vara – maşină de tuns gazonul.

 

 

 

La curte, pot apărea nenumărate situaţii neprevăzute. În cazul în care de pricepi la grădinărit, dar şi la construcţii, eviţi astfel şi câteva cheltuieli – cum ar fi mâna de lucru pentru meşteri. Aşa că, odată ce ai făcut această economie poţi să-ţi mai cumperi câteva utilaje. Da, un lucru făcut de tine şi cu simţ de răspundere rezistă mai mult.

Aşa că este necesar un aparat sudură. Este nevoie să te informezi, astfel e posibil să cumperi unul ce nu îl poţi folosi la toate treburile tale.

O bormaşină nici nu ştii cât de vitală este. Mașini de găurit și înșurubat sunt extrem de folositoare la curte. Vei avea nevoie de realizarea unor lucrări, iar fără o bormaşină mai mult ca sigur nu te vei putea descurca.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram