Menu

6 lucruri pe care nu le știai despre jucăriile LEGO

Foarte mulți copii nu dispun de abilități motorii necesare realizării de construcții din piese LEGO, susțin membrii Asociației Profesorilor și Lectorilor din Marea Britanie. Motivul îl constituie dependența de tablete și telefoane.

Copii de doar trei ani se descurcă mult mai bine cu ecranul tabletei sau al telefonului, dar nu au nicio dexteritate când sunt puși în fața unor jocuri clasice care implică folosirea degetelor. Situația descrisă de membrii Asociației Profesorilor și Lectorilor din Marea Britanie nu se limitează doar la Marea Britanie, având în vedere explozia la nivel global a utilizării tabletelor și telefoanelor.

Așadar, oferiți copiilor voștri jocuri clasice, LEGO și multe alte jocuri care ar putea să le stârnească curiozitatea, nevoia de cunoaștere și dorința de dezvoltare.

Jocurile LEGO au fost create pentru a-i inspira pe cei mici, iar de-a lungul timpului aceste jocuri s-au dovedit unele dintre cele mai de succes jucării. De asemenea, jocurile LEGO sunt preferate și de oamenii mari 🙂

Atunci când alegeți jocuri LEGO pentru copilul vostru nu uitați să țineți cont și de recomandarea de vârstă. Foarte multe jocuri sunt mai tehnice și mai complexe, iar acest lucru i-ar putea descuraja. În cazul copiilor sub 3 ani nu sunt recomandate jocurile care conțin piese foarte mici, deoarece ele pot fi înghițite. În plus, fiind atât de diverse, aceste jocuri cu piese LEGO pot fi reinventate oricând. Totul ține de imaginația fiecăruia.

 

 

 

La fel ca și jocurile LEGO și Puzzle-uri sunt tot jocuri ce pot ajuta la dezvoltarea capacităților intelectuale ale copiilor. Pentru că sunt jocuri fără vârstă, pentru părinți este cea mai bună metodă de conectare cu copiii, un motiv în plus pentru a lucra în echipă cu cei mici.

 

 

Psihologii susțin că nu numai fanii puzzle-urile spun că sunt fericiți, acest lucru este dovedit și științific. Aceste jocuri antrenează foarte bine memoria atunci când piesele sunt asemănătoare și cei mici le testează pe fiecare în parte să vadă dacă se potrivesc. În primul rând, cei mici învață că nu este bine să te grăbești. Este o ocazie foarte bună pentru a știi ce este răbdarea. Al doilea lucru benefic este capacitatea de lucru în echipă.

Atât jocurile LEGO, cât și puzzle-urile îi va învăța pe copii că rezultatul ține de munca lor sau a echipei.

 

6 lucruri pe care nu le știai despre LEGO

 

1. Nu s-au numit LEGO de la început, ci cărămizile care se unesc 

Jucăriile Lego nu s-au numit așa de la început, ci „cărămizile care se unesc automat” și au fost inventate de danezul Ole Kirch Christiansen. Ideea i-a venit atunci când și-a pierdut locul de muncă de la tâmplărie.

2. Numele provine din limba daneză

După ceva timp, creatorul a combinat primele două litere ale cuvântului danez LEG – a te juca și primele două litere ale cuvântului GODT – bine, rezultând Lego.

3. Design-ul nu s-a modificat din anul 1958

Producătorii acestor jucării au luat decizia de a nu mai schimba forma lor încă din anul 1958

4. Figurinele Lego depășesc populația Pământului

Dacă figurinele de jucărie Lego ar fi un popor, acesta ar depăși întreaga populație a globului

5. De Sărbători, vânzările sunt incredibil de ridicate

În perioada Sărbătorilor de Crăciun, cei mai mulți părinți încearcă să le copiilor lor jucăriile la care aceștia visează. Vânzările jucăriilor Lego cresc foarte mult, ajungând să se comercializeze nu mai puțin de 28 de seturi pe secundă

6. Lego este cel mai mare fabricant de roți

După mai multe calcule, s-a ajuns la concluzia că producătorii jucăriilor Lego sunt cei mai mari fabricanți de roți din lume. Chiar dacă sunt în miniatură, acest lucru nu a împiedicat compania să bată recordul.

 

 

 

2 comments

  1. Valentina spune:

    Sunt super jucariile lego, stimuleaza creativitatea copiilor foarte mult.

  2. Georgiana spune:

    Foarte interesant articolul, multumesc pentru informatie.

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram