6 specii neobișnuite de trandafiri

Orice floare este frumoasă. Orice floare are ceva misterios. Numai că în privința trandafirului parcă aș mai adăuga ceva. Mie una, trandafirul mi se pare o floare romantică. Ceea ce îl face căutat este faptul că are sute de soiuri din care grădinarii împătimiți pot alege. Acum au apărut și soiurile hibride. Unele mai spectaculoase decât altele.

trandafiri-magic-hit-1314

 

1. PapagenoAcest frumos trandafir bicolor este un hibrid și a fost crescut în 1989 de către Samuel Darragh McGredy al IV-lea. Culorile distinctive de alb și roz îl deosebesc imediat de celelalte specii, iar floarea mare pe care o face subliniază aspectul său neobișnuit. „Papageno” crește până la 1,5 metri înălțime și are un miros discret. Este un soi perfect pentru grădinarii amatori. Florile sunt pline și frumoase, ajungând la un diametru de 12 cm. Acest trandafir poate fi cultivat cu succes atât în ghivece pe balcoane dar și în grădină. De asemenea, potrivit pentru flori tăiate, deoarece acestea sunt extrem de durabile.

rosa

2. Hocus Pocus este un alt trandafir care va ieși în evidență în curtea ta. A fost descoperit de „W. Kordes și Fii” în anul 2000 și este similar cu „Black Beauty”, mulțumită roșului pământiu cu dungi galbene. Nu este o floare care înflorește mereu la fel, câteodată s-ar putea să se dezvolte fără dungi. Acest trandafir supranumit și „Abracadabra”, încântă toate privirile datorită coloritului său unic. În fiecare sezon poate fi distinct, lucru care-l face să-și merite numele pe deplin, deoarece este o magie apariția lui. Combinația de rosu sângeriu cu sclipiri galben-aurii în interiorul petalelor îl urca printre primele locuri în topul preferințelor. Înălțime de creștere este de 40-60 cm, având tijele subțiri dar sănătoase, cu frunze lucioase de culoare verde închis. Soiul nu este rezistent la ger și trebuie obligatoriu mușuroit cu pământ înainte de venirea gerurilor din timpul iernii.

rosa 1

3. Nostalgie.  Un trandafir remarcabil, în culori unice. Florile sunt alb-crem în mijloc și roșu-cireșiu în exterior. Parfumul este și el deosebit. Înflorește bogat, are perioadă lungă de înflorire și se potrivește în orice grădină, inclusiv plantat în ghiveci. Înălțimea tulpinii este de 60 cm. Este de asemenea un soi hibrid, crescut în 1995 de către Hans Jurgen Evers. Înflorește chiar și cu 40 de petale.

rosa 2

 

4. Rive Gauche este un trandafir crescut genetic să aibă un înveliș verde în mijlocul bulbului. Petalele sunt lucioase, iar floarea este roz. Este o floare fascinantă. Rive Gauche sau Green Eye este un soi asemănător din Green Valley. Rive Gauche oferă lumină florii roz din jurul frunze verzi, în timp ce ochiul verde are flori albe – galben.

rosa 3
rosa 4
5. Rainbow Sorbet. Această floare superbă a fost crescută prima oara prin 2004 și se trage dintr-o varietate numeroasă. Trandafirul are petale galbene cu margini roz și crește aproape de 1,5 metri înălțime. Este rezistent la boli specifice și la temperaturi joase. Înflorește primăvara târziu, până toamna devreme.

rosa 5

6. Osiria este un hibrid roșu cu o coloratură neobișnuită a petalelor care sunt roșu aprins în față și albe pe spate. Înflorește puternic și este o floare care a apărut în 1978, fiind cunoscută pentru parfumul puternic pe care îl degaja. Petalele se pot schimba într-un roșu închis.

rosa 6

rosa 7

36 thoughts on “6 specii neobișnuite de trandafiri

 1. Greetings! I’ve been reading your site for
  a long time now and finally got the courage to go
  ahead and give you a shout out from Humble Tx!

  Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

 2. Howdy! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask.
  Does operating a well-established blog like yours take a lot of work?
  I am brand new to operating a blog but I do write in my journal everyday.
  I’d like to start a blog so I will be able to share
  my personal experience and views online. Please let me know
  if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers.
  Thankyou!

Comments are closed.