7 avantaje ale capsulelor gelatinoase moi

V-aţi întrebat deseori care este diferenţa între o capsula gelatinoasă tare şi o capsulă gelatinoasă moale. Da, ştiu nu prea aţi găsit multe explicaţii, aşa că răspunsul l-am găsit la Anca Daniela Raiciu,  doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu.

 

 

 

 

 

Cele două tipuri principale de capsule existente la ora actuală sunt capsulele gelatinoase cu înveliş tare şi capsulele gelatinoase moi.

Capsulele cu înveliş tare sunt folosite în mod obişnuit pentru ingredientele solide, ca pudra, iar capsulele gelatinoase moi sunt utilizate în primul rând pentru uleiuri şi principii active care sunt solubilizate sau suspendate în ulei.

Noi cei de la Hofigal producem astfel de capsule.

 

 

 

 

Capsulele moi, tehnologie sofisticată, cu mari avantaje

 

 • Nu au niciun E sau substanţă toxică. Aceste capsule gelatinoase au o bioabsorbție mai bună și prin compoziția lor bogată în colagen contribuie la formarea matricei proteice a sistemului osos. Gelatina prezentă în acest înveliș moale este de fapt o proteină ușor de digerat de către enzimele din tractul digestiv și astfel principiile active pe care le conține ajung să fie eliberate în tractul intestinal. Acesta este primul mare avantaj care înglobează de fapt, mai multe avantaje secundare.

 

 • Este posibilă o dozare precisă în fiecare capsulă datorită unei tehnologii avansate.

 

 • Principiile active sunt stabile o perioadă mai lungă de timp, eliminându-se influența luminii și a umidității. Etanșarea ermetică protejează contra oricărei contaminări ambientale, împotriva oxidării și a degradării, precum și împotriva radiațiilor UV. Astfel este împiedicată râncezirea uleiurilor.

 

 • Capsulele gelatinoase moi sunt greu de falsificat, iar în cazul înţepării acestora conţinutul se va scurge sau decolora, indicând astfel posibile probleme. Acest lucru oferă consumatorilor un sentiment de securitate în timpul tratamentului cu suplimente.

 

 • Capsulele moi pot fi fabricate la un nivel de calitate foarte mare și pot găzdui diverse grade de compoziție, de la semi-solid, la gel sau pastă.

 

 • Sunt ușor de înghițit și nu au nici un gust.

 

 • Nu au nici miros și că au o prezentare elegantă le face ușor de administrat chiar și copiilor, care, știm cu toții sunt foarte greu de convins să înghită pastile.  Prin urmare, capsulele gelatinoase moi realizează condițiile ideale pentru ca toate componentele prețioase ale plantelor să ajungă intacte la consumator și să aducă valoare de vindecare certă!”

 

 

 

Când se decide forma de prezentare se ţine cont de dimensiunile pilulei

 

Noi încapsulăm în acest mod extracte fitoterapeutice foarte valoroase din punct de vedere terapeutic, de la cel de cătină, aloe vera, semințe de struguri și până la produse ale stupului care sunt foarte instabile în condiții normale.

La rândul său, Ştefan Manea, directorul general al HOFIGAL spune că atunci când „se decide forma de prezentare: comprimat, capsulă cu înveliş tare sau capsulă gelatinoasă moale se are în vedere dimensiunea pilulei, dozarea cea mai potrivită şi nu în ultimul rând accesabilitatea utilizării”.

După lungi cercetări Compania HOFIGAL a reuşit să ambaleze produsele stupului în capsule gelatinoase de dimensiuni variate în funcţie de doză şi anume capsule de 300mg, 600mg, şi 900mg. Produsul LARVALBINA este un complex extrem de valoros dacă reuşeşti să-l păstrezi nealterat.

 

Sfaturile  doctorului în farmacie, Anca Daniela Raiciu le găsiţi şi aici.

 

Suplimente, uleiuri, ceaiuri pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara și din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

 

6 thoughts on “7 avantaje ale capsulelor gelatinoase moi

 1. Howdy! I could have sworn I’ve visited this website before but after looking at many of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back
  often!

Comments are closed.