7 stiluri ce le poţi aborda în construcţia gardului pentru curtea ta

Alegerea gardului potrivit pentru casă este în primul rând o problemă ce ţine de arhitectură, dar evident şi de gust. Stilul ales pentru gardul tău este dictat de stilul ales în primul rând pentru casă şi apoi de planurile pe care le ai în legătură cu amenajarea curţii. Singur sau împreună cu arhitectul tău fi convins că ai o paletă largă de modele de gard.

Gardul casei face parte din decor, delimitează curtea şi grădina, este elementul de protecţie şi oferă intimitate.

În concluzie, dacă aveţi o casă cu influenţe mediteraneene, ideal ar fi să optezi pentru un gard placat cu piatră sau o compoziţie de piatră. La munte sau pentru o casă din lemn, tot lemnul va fi soluţia cea mai bună pentru gard. Pentru o curte cu o suprafaţă mai mare poţi alege fără grijă un gard din metal.

 

7 stiluri ce le poţi aborda în construcţia gardului pentru curtea ta în funcţie de materialul folosit

  • Garduri din lemn
  • Garduri metalice
  • Garduri din beton
  • Garduri din piatră
  • Garduri din tablă
  • Garduri zidite
  • Garduri prefabricate

 

Gardurile metalice au un aspect elegant şi o frumuseţe clasica. Este adevărat că ele sunt potrivite perfect pentru un teren mare şi o casă pe măsură. Gardurile metalice sunt preferate atunci când sunt însoţite de vegetaţie plantată în imediata apropiere a lor, oferindu-ne de altfel intimidate. În general lângă gardul de metal sau de lemn se plantează tuia. Dacă nu alegi gardul metalic pentru curtea ta, poţi alege un gardulet metalic pentru a delimita grădiniţa cu flori sau de ce nu, livada.

Te-ai întrebat vreodată dacă tu îţi poţ construi singur gardul curţii tale?

Poţi construi şi de unul singur un gard, însă înainte să te apuci, trebuie să ştii exact care sunt paşii. Nu este neapărat o construcţie grea, însă dacă alegi să construieşti un gard din lemn, gard metalic sau gard din tablă, trebuie să ştii că la ele ai nevoie şi de o fundaţie.

Dacă nu eşti decis în privinţa materialelor cel mai indicat este să faci o prospecţie prin magazinele de materiale de construcţii. Şi aici poţi găsi câteva idei.

Unul dintre cele mai folosite materiale când vine vorba despre construcţia gardurilor este lemnul. Gardurile din lemn sunt elegante, practice, uşor de construit, uşor de întreţinut. Gardurile din lemn sunt cele mai atractive, dar şi cele mai populare. Gardul casei, făcut din lemn poate fi din lemn de esenţă de pin, brad, molid, lemn de cedar sau stejar.

 

 

Gardurile din tablă sunt o opţiune tocmai bună de luat în calcul, mai ales că sunt mai uşor de construit  în comparaţie cu cele din beton sau din piatră şi evident mai puţin costisitoare.

 

 

 

De asemenea, pentru gardul casei se poate folosi şi o combinaţie între lemn şi metal pentru a reduce riscul deformărilor şi putrezirii, dar şi pentru a creşte durabilitatea gardurilor.

 

2 thoughts on “7 stiluri ce le poţi aborda în construcţia gardului pentru curtea ta

Comments are closed.