Zambila moțată, ruda zambilei

Zambila are o rudă.  Dar nu o rudă săracă, ci una chiar moțată. I se spune Zambila moțată, muscari sau zambile struguraș. Zambila moțată, i se spune popular, este originara din Europa de Sud-Est, înflorește începând din aprilie și până în mai, iar florile sale interesante ne răsfață în culori ce variază de la cel mai curat alb până la albastru închis și purpuriu.

zmbila motata

Muscari se plantează în grădină în grupuri mari, dar ea este și o foarte frumoasă plantă de bordură, își găsește locul în diverse aranjamente și are un efect decorativ plăcut dacă este plantată în ghivece sau jardiniere. Planta crește până la 20 cm înălțime, iar genul din care face parte cuprinde 30 de varietăți. Pentru înmulțire se folosesc semințe sau bulbili separați de bulbul inițial dupa trei-patru ani de vegetație. Îngrijirile sunt asemănătoare cu cele ale altor plante bulboase. Tija florala se termina cu un ciorchine de flori cilindrice, scurt petiolate, de culoare albastru, albastru-violet, alb, galben-verzui, unele slab parfumate, altele cu un miros puternic.

zambila motata

foto: Pinteres

Comentarii

 1. Finasterid og Dutasterid hårgel eller opløsning kan anvendes til behandling af androgent hårtab, som er den allerhyppigste form for hårtab
  hos mænd. Jo tidligere du kommer i gang med behandlingen, desto bedre.
  Grundlaget for et godt resultat er nemlig, at hårrødderne kan vækkes af deres ‘dvale’ og danne nye
  hår.

 2. It is a very great thing, wish seeing it again.

 3. Signe Janney spune:

  It is a very good thing, hope seeing it again.

 4. apne tv spune:

  Very good!

 5. Lou Blaxland spune:

  It’s remarkable to go to see this web page and reading the views of all friends on the
  topic of this paragraph, while I am also eager of getting experience.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *