Menu

Adevărat sau fals: uleiul de rapiță, bun pentru gătit?

Multă lume se întreabă care este cel mai sănătos ulei pentru gătit mai ales că circulă diferite teorii pentru fiecare sortiment găsit pe piață.

Articolul de astăzi se referă la uleiul de rapiță care în trecut a fost destul de controversat, fiind folosit până nu demult în scopuri industriale. Astăzi îl găsim pe rafturile supermarketurilor, chiar în zona de produse sănătoase.

ULEI

Prin urmare care este adevărul privitor la uleiul de rapiță?

’’Trebuie știut – spune nutriționistul Cristina Mercea – că în trecut acest ulei era ieftin de produs, dar foarte neplăcut întrucât era amar, pe lângă faptul că avea substanțe dăunătoare. Canadienii au dorit însă valorificarea acestei plante într-un ulei comestibil care să fie ieftin și să se folosească pe scară largă și așa s-a născut uleiul de canola, din rapița modificată genetic. Să nu ne iluzionăm și să pornim de la realitatea că în acest moment culturile planetare de rapiță provin din tiparul modificat genetic al plantei.’’

Ce fel de ulei de rapiță folosim în bucătărie?

Pentru gătit poți folosi uleiul presat la rece și pe cel organic, nu pe cel produs industrial care este produs la temperaturi înalte, dezodorizat și care conține multe grăsimi trans ce se eliberează în procesul de fabricare.

Pentru că nu are un gust și un miros anume, dar mai ales pentru că fumegă și se arde mai greu, uleiul de rapiță este o variantă de luat în calcul pentru gătit. Se pretează la toate tipurile de preparate putând fi folosit la sotat, prăjit, copt, sau la diverse sosuri pentru salate.

În această formă se dovedește a fi un ulei cu o sursă bogată de omega 3, o grăsime care susține sănătatea inimii, are un conținut ridicat de vitamina E denumită și vitamina pielii și reduce inflamațiile și durerile din articulații.

’’Pentru a te bucura de beneficiile sale într-un mod simplu și relaxant,  folosește-l în apa de baie a ta sau a copiilor, pentru că are proprietăți de regenerare celulară, catifelează și protejează pielea.

Introdu în alimentația familiei tale uleiul de rapiță și folosește-l cu încredere, alături de alte uleiuri sănătoase pentru gătit, printre care menționez pe cel de floarea soarelui, porumb și avocado’’ încheie nutriționistul AQUI AHORA.

sursa: Aquiahora.ro

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
13°
nori împrăștiați
humidity: 62%
wind: 3m/s N
H 14 • L 14

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram