Menu

Află cum poți combate stresul prin intermediul a 3 tehnici eficiente de relaxare

În epoca „ritmului accelerat” pe toate meridianele vieții, stresul este la ordinea zilei aproape în permanență. Trăim timpuri paradoxale în care tehnologiile ne sunt puse la dispoziție pentru a ne facilita anumite procese din viața de zi cu zi, în schimb dispunem de tot mai puțin timp liber și alergăm mai toată vremea.

Acasă, la locul de muncă, în transport, peste tot se simte starea de alertă pe care ne-am atribuit-o inconștient. De pauze și momente de relaxare avem parte tot mai puțin, mai ales dacă locuim și/sau activăm în oraș, unde viteza este un fel de principiu de viață.

Având în vedere cele expuse, nu este de mirare că practic nu se poate găsi un minut de relaxare. De fapt, majoritatea persoanelor, mai cu seamă femeile, uită sau amână să se relaxeze. Și chiar dacă unii specialiști consideră că  stresul  moderat are și părți bune (ascute simțurile și mintea), prea mult stres dăunează în mod cert sănătății mentale și fizice.

Partea bună este că noi dispunem de antidotul acestei probleme- relaxarea propriului organism. Relaxarea face minuni și poate restabili echilibrul în viața unei persoane, ba, mai mult, diminuează unele dintre riscurile pentru sănătate asociate cu stresul. Mai ales dacă avem un job foarte solicitant, reducerea și eliminarea tensiunii din viața noastră trebuie să devină o prioritate serioasă, iar tehnicile corespunzătoare să facă agenda noastră zilnică sau cel puțin săptămânală.

În spațiul informațional virtual  putem găsi o mulțime de tehnici de relaxare după o perioadă stresantă, având posibilitatea de a selecta ceea ce ne convine mai mult. Trei dintre cele mai eficiente dintre acestea vi le propunem spre atenție:

 

Îmbrățișările

 

Practicați acest gest plin de afecțiune cât puteți de frecvent. Experții susțin că interacțiunea socială ajută creierul să gândească mai bine, încurajând găsirea de noi perspective și soluții la situații care aparent erau foarte complicate. Studiile au demonstrat că și contactul fizic poate fi util pentru  scăderea tensiunii arteriale  și nivelului de cortizol din organism. Dacă sunteți la serviciu și nu aveți posibilitatea să îmbrățișați pe nimeni, cel puțin luați o pauză pentru o discuție amicală despre orice altceva în afară de lucru. Va avea un efect benefic garantat.

 

 

Muzica preferată

 

Clasică, pop, ușoară sau chiar rock, muzica îi ajută pe oameni să se relaxeze. Folosiți muzica pentru intervale scurte de timp pentru a vă reîmprospăta starea lăuntrică. Pentru a nu deranja colegii de serviciu sau membrii familiei, puteți să vă relaxați câteva minute ascultând melodiile preferate în căști.

 

 

Masajul

 

 

 

Este o tehnică care poate fi prestată de către specialiști în domeniu, dar și de sine stătător. Adică atunci când vă aflați la locul de muncă, pentru o mică relaxare puteți să executați câteva mișcări de relaxare a gâtului și umerilor, inclusiv cu ajutorul palmelor și degetelor. Astfel, până la momentul în care veți ajunge acasă ca să vă puteți bucura de alintul celor mai bune uleiuri esențiale şi de o baie relaxantă, vă puteți dezmierda corpul cu un automasaj scurt, executat de 1-2 ori pe zi.

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram