Albastru de metilen, printre cele mai populare remedii ale copilăriei

De câte ori n-ai avut limba albastră în copilărie, când te durea în gât. Pastila magică primită de la mama, atunci când ne încerca durerea de gât, acea durere, care de cele mai multe ori este semnul clar că ne paşte o răceală, gripă sau alte afecţiuni virale. De aceea, pentru combaterea disconfortului resimţit la înghiţire poţi conta din nou pe ajutorul pastilelor de gât cu albastru de metilen.

Albastrul de metil vindecă garantat durerile de gât, aftele bucale și rănile. De asemenea, acesta poate fi o variantă mai uşoară de tratament, înlocuind chiar şi antibioticele. Un produs care intervine eficient şi oferă protecţie în faţa virusurilor şi bacteriilor este Herbaflu Septosol Bilayer, 20 comprimate de supt. Suplimentul de la Biofarm ameliorează durerile în gât.

Albastrul de metil se găsește în unele farmacii tradiţionale, sub formă de picături sau capsule administrate conform prospectului, şi poate da rezultate excepţionale atât în tratamentele interne, cât şi externe. Acesta dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii.

O altă pastilă care contribuie la o bună funcţionare a sistemului imunitar şi influenţează în mod benefic tractul respirator este septocalmin. Aceasta conţine compuşi care sustin sănătatea bronhiilor şi ajută în caz de tuse.

Este bine de ştiut că, în urma administrării interne a substanţei, urina va căpăta o colorație albastră sau verde, care nu trebuie să îngrijoreze. Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile (conform prospectului), iar după o pauză de 3-7 zile, ele se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea.

Dureri de gât, răceli reprezintă iritația sau mâncărimea unei zone a gâtului care se intensifică la înghiţire. Atunci când această durere apare ca urmare a infecţiilor bacteriene sau virale, alergiilor sau inflamațiilor, se poate apela la remediul cu albastrul de metil.

Albastru de metilen mai este cunoscut și sub denumirea științifică de clorură de metiltioniniu. Din punct de vedere chimic, aceasta este un colorant organic tiazinic, sub formă de pulbere cristalină, de culoare albastră – verde închis, inodoră și solubilă în apă, alcool și cloroform. De asemenea, albastru de metil este un compus foarte util biologilor, întrucât aceștia îl folosesc drept colorant pentru a putea observa mai bine la microscop formele de viață foarte mici. Spre exemplu, bacteriile sunt incolore, astfel că sunt dificil de observat și analizat chiar și la microscop, însă prin picurarea a maxim 2 picături de albastru de metilen pe lamelele de sticlă, înainte ca acestea să fie puse sub microscop, ajută la colorarea bacteriilor și, implicit, la evidențierea acestora.

Istoria pulberei albastre datează din secolul al XIX-lea

Istoria pulberei albastre datează din secolul al XIX-lea, atunci când Heinrich Caro, un chimist de origine germană ce avea pregătire și în domeniul textil, a sintetizat pentru prima dată această substanță în anul 1876. La acea vreme, el realiza diverse experimente cu un colorant intermediar și astfel a ajuns să descopere o nouă substanță, ce a fost folosită inițial pentru colorarea textilelor. 

Utilizat intern, albastru de metilen poate combate cistitele și nefritele produse de bacterii, datorită efectelor sale antiseptice.

De asemenea, cercetările recente indică faptul că clorura de metiltioniniu poate fi un neuroprotector împotriva bolilor Parkinson, Alzheimer și a accidentelor vasculare, deoarece această substanță este un purtător de electroni, fiind benefică în situațiile citotoxice din creier, întrucât stimulează consumul celular de oxigen și scade glicoliza anaerobă.

Comentarii

  1. I was looking for another article by chance and found your article casinocommunity I am writing on this topic, so I think it will help a lot. I leave my blog address below. Please visit once.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *