Menu

Aleea din piatră, secretul pentru o grădină idilică

O grădină mare și frumoasă devine o escapadă în după-amiezele călduroase și un loc de întâlnire cu prietenii în jurul unui grătar la sfârșit de săptămână. Aceeași atenție pe care o acordăm însă interiorului casei noastre trebuie acordată și grădinii, iar un design plăcut, realizat din materiale de bună calitate ne va transforma curtea și grădina într-o oază de liniște. Zonele de verdeață cu gazon, flori sau arbori ornamentali pot fi delimitate prin alei realizate din piatră naturală care vor contribui la aspectul plăcut al grădinii, dar vor fi și extrem de folositoare atunci când vrem să ne plimbam printre flori. O alee va crea conturul perfect pentru aranjamentele florale.

De ce sa alegi piatra naturală pentru alei?

Ce piatra este indicata sa folosim la organizarea aleilor din gradina am aflat de pe blogul piatraonline.ro. Piatra naturală lespezi este folosită adesea pentru amenajarea unor alei în grădina din cauza aspectului său și a rezistenței deosebite. Este preferabil să folosim piatra naturală, deoarece, ea fiind extrem de rezistentă atât la uzură cât și căldură sau îngheț, ne scutește de reparații și cheltuieli suplimentare, în timp. Piatra naturală este rezistentă la acțiunea ultravioletelor și la factorii nocivi de mediu și mai mult decât atât, piatra naturală capătă, în timp, un aspect mai plăcut. În afara utilității lor, cu ajutorul aleilor poți crea jocuri subtile de texturi și culori, care vor face din grădina ta un spațiu deosebit.

Iată câteva idei de alei ce pot fi create cu piatră naturală:

Alee șerpuită

garden-path-stone-omwlife.com_

O alee serpuita cu flori pe margini, ce îți oferă acces la întreaga grădină, se va integra bine în orice curte și va da vizitatorilor ocazia să exploreze întreg spațiul. Acest tip de alee va da grădinii un aspect ludic și se potrivește în grădini mari, cu pomi și vegetație bogată. O plimbare în grădină, prin aleea șerpuită urmată de o clipă de răgaz pe o bancuta din piatra amplasată într-un loc mai ferit, completează tabloul unei grădini devenită spațiu personal de relaxare.

Alee din pavele mari

garden_path_ideas_bobvila.com_

Un design simplu, frumos și de efect, aleea realizata din lespezi mari de piatra amplasate la mică distanță una de cealaltă reprezintă o soluție pentru a avea acces la toate plantele din curte, fără să fie nevoie să calci pe gazon. Lespezile pot avea forme diferite și se pot completa una pe cealaltă ca un puzzle. Aceste lespezi vor da un aer natural grădinii, și pot fi înconjurate de gazon, pebbles sau nisip decorativ. Acest tip de alee, din pavele mari, se potriveste bine într-o curte amenajată în stil japonez, cu arbuști mici și deși.

Alee – mozaic de pebbles

00-pebble-mosaic-x-thisoldhouse.com_Mozaicul din pebbles se realizează destul de ușor și va avea un efect foarte interesant pe alee.

Alee în trepte

stone-steps-409522_640-pixabay-comDacă ai gradina în pantă sau ai denivelări în curte, o alee realizată din dale mari de piatră, de aceeași mărime, poate crea senzația de trepte, mascând aspectul inestetic. Mai mult decat atât, aceasta alee în trepte va adăuga un plus de stil grădinii. Aceste trepte realizate din piatră vor merge perfect într-un decor mediteranean.

sursa:piatraonline.ro

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram