Amenajarea bucătăriei, un capitol foarte important în casa noastră. Trucuri Feng Shui în amenajarea bucătăriilor mici

Bucătaria ar trebui să fie un loc în care să vă simtiți optimiști, plini de energie și de viață. Acestea sunt calități Yang, așa ca unghiurile și muchiile ascuțite ar trebui să predomine, și nu formele rotunjite, iar camera să fie luminoasă și aerisită. O bucătărie Feng Shui am găsit la Art InteriorsPentru a crea un spaţiu plăcut şi, totodată, pe deplin funcţional, există câteva principii de design pe care nu ar trebui să le ignori. Bucătăria este mai mult decât spaţiul unde pregătim mâncarea: este locul unde întreaga familie se reuneşte pentru a lua masa şi pentru a petrece timp împreună, locul unde ne relaxăm la o ceaşcă de ceai sau de cafea sau chiar unde ne primim musafirii. Prin urmare, felul în care amenajăm această cameră trebuie să fie atât funcţional, cât şi atrăgător din punct de vedere estetic.

 

timthumb (4)

Când decorați bucătăria, urmăriți să mențineți un echilibru între elementul Lemn și elementul Metal. Bucătăriile cu mult metal pot da o senzație de rece, iar mâncarea pregătită aici nu va avea chi-ul cald al emoției, ducând la înstrăinarea membrilor familiei. La fel, cele cu mult lemn nu vor fi însuflețite, iar mâncarea gătită aici îi va face pe membrii familiei mai letargici și mai apatici. O bucătărie echilibrată, care să conțină lemn și metal în mod egal, va echilibra mâncarea pregătită aici.

timthumb (1)

Bucătăria prezentată (foto) face parte dintr-un proiect construit după elemente Feg Shui. Termenul de Feng Shui înseamnă „vânt şi apă” este o străveche ştiinţă chinezească despre mediu – se studiază modul în care aceasta influentează prosperitatea şi armonia fiinţei umane, poate fi asimilat şi cu ştiinţa de a amplasa obiecte şi elemente de decor pentru bunăstarea şi sănătatea noastră.
Pentru a construi un proiect, dupa elementele feng shui, sunt de parcurs anumiţi paşi, după stabilirea punctelor energetice care sunt pozitive şi negative, misiunea Feng shui-ului este de a accentua punctele pozitive.

timthumb (2)

Aragazul este cel mai important obiect din bucătărie, deoarece aici se pregătesc alimentele. Ar trebui amplasat astfel încât să puteți vedea ușa în timp ce gătiți, pentru a nu fi luați prin surprindere de cei care intră în bucătărie. Când munciți la aragaz nu trebuie să vă simtii înghesuiți sau să aveți un sentiment de claustrofobie, deoarece asta înseamnă că chi-ul nu circula liber.

 

timthumb (3)

timthumb (4)

timthumb

Locuinta se împarte în 9 căi (stele) după poziţia construcţiei în funcţie de punctele cardinale. Bucătăria de faţă se află pe caile 9,3,6. Steaua 9 (foc) : prosperitate viitoare realizată mai târziu sau dintr-o dată, popularitate, frumuseţe, căsătorie. Steaua 3 (lemn): simbolozeaza agresivitatea, certuri, temperament vulcanic, conflict în general şi furt. Steaua 6 (mental) : probleme cu legea şi autorităţile, migrene şi dureri de cap.

Ca urmare a acestor stele, la nuanţele bucătăriei s-au optat pentru culori calde, portocaliu- o culoare caldă, dar nu agresivă precum ar fi roşul, tot din gama de culori de foc. A fost de evitat maroul şi derivatele acestuia pentru a estompa energiile lui 6, la fel şi roşu pentru 3… roşul fiind o culoare agresivă.

 

foto: Art Interiors

7 thoughts on “Amenajarea bucătăriei, un capitol foarte important în casa noastră. Trucuri Feng Shui în amenajarea bucătăriilor mici

 1. Wonderful blog! Do you have any tips for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that
  I’m completely confused .. Any tips? Appreciate
  it!

 2. Pingback: hot gay sex games

Comments are closed.