Apa termală | Beneficiile apei termale asupra corpului tău

Pentru a avea grijă de pielea ta, uită de apa de la robinet şi integrează apa termală în rutina ta de frumuseţe. O adevarată binefacere pentru pielea sensibilă, iritată sau cu probleme, apa termală are beneficii pentru toate tipurile de piele. Apa minune provine din izvoare naturale calde de origine subterană şi conţine multe săruri minerale, precum şi oligoelemente. Este excelentă pentru piele şi poate fi utilizată zilnic.

Când te duci cu gândul la apa termală, senzațiile de împrospătare și revigorare sunt primele care îți vin în minte. Indiferent dacă ai un stil de viață foarte activ și îți împarți timpul între familie, locul de muncă și prieteni sau dacă ești adepta unui mod de a trăi mai domol și pui accent pe spiritualitate și dezvoltare personală , pielea ta are aceleași nevoi de hidratare și îngrijire. Atunci când îi oferi tenului tău ceea ce îi face bine, te simți mai frumoasă, mai puternică și mai motivată să reușești.

În ceea ce privește caracteristicile apei termale, sunt câteva lucruri importante despre care ar trebui să știi:Apa termală nu conține bacterii și factori poluanți. De aceea, se consideră că este o apă pură.

Apa termală

nu conține bacterii și factori poluanți. De aceea, se consideră că este o apă pură.

Apa termală

este bogată în săruri minerale și oligoelemente provenite din straturile adânci ale Pământului și are o serie de utilizări terapeutice și cosmetice.

Proprietățile apei termale se întind de la calmarea pielii iritate la hidratarea în profunzime a acesteia și de la efectele benefice asupra unor afecțiuni precum cele reumatice sau cardiovasculare până la beneficii privind starea de bine și relaxarea.

În compoziţia apei termale găsim calciu, magneziu, mangan, zinc, cupru, potasiu, fier, siliciu şi seleniu, toate acestea influenţând sănătatea și frumusețea pielii.

Calciul 

are importante proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, acesta are o acțiune astringentă, diminuând aspectul porilor dilatați și prevenind astfel încărcarea acestora cu impurități.

Magneziul 

are un rol important în regenerarea celulelor epidermei.

Manganul 

are un efect antiinflamator și antirid, reducând aspectul liniilor fine și al ridurilor.

Zincul 

ajută la vindecarea leziunilor pielii, având un efect cicatrizant și previne, totodată, manifestarea iritațiilor cutanate.

Cuprul 

are un rol antiseptic și previne infecțiile.

Siliciul 

este substanța care conferă elasticitate pielii.

Seleniul 

este un puternic antioxidant, care previne și atenuează acțiunea nefastă a radicalilor liberi asupra tenului.

Potasiul 

contribuie la hidratarea eficientă a pielii.

Fierul 

are o acțiune cicatrizantă și susține vindecarea rapidă a pielii, redându-i strălucirea și vitalitatea.

Ştiai că apa termală se poate bea?

Apa termală poate fi băută, la recomandarea și sub îndrumarea și supravegherea medicului, ca remediu complementar în tratarea mai multor afecțiuni. Administrarea internă a apei termale poate fi o soluție pentru:

  • Afecțiuni digestive precum gastrita, ulcerul, constipația cronică sau colita;
  • Afecțiuni hepato-biliare;
  • Afecțiuni și infecții urinare; Pentru a preveni acestea trebuie să avem grijă foarte mare de igiena intimă. Un gel intim trebuie folosit cu regularitate.
  • Afecțiuni cardiovasculare cum sunt hipertensiunea sau ateroscleroza;
  • Afecțiuni metabolice precum diabetul sau obezitatea;
  • Afecțiuni și alergii respiratorii;
  • Afecțiuni obstetricale și ginecologice.

Apa termala mai poate fi recomandată ca remediu pentru manifestările afecțiunilor osteoarticulare degenerative, pentru ale celor neurologice, dar și pentru sechele post traumatice, având efecte benefice asupra articulațiilor și sistemului muscular.

7 beneficii pentru piele ale apei termale

În rutina de dimineaţă

Este suficient sa pulverizezi apa termala din abundenta pe intreaga fata, pentru a beneficia de puterile sale de hidratare. Poti lasa apa pe fata timp de doua pana la trei minute, apoi vei absorbi excesul cu un servetel, tamponand usor pielea.

Acest gest completeaza demachierea si aduce o nota de prospetime pentru a incepe ziua cu bine. Iti aplici apoi crema de zi, ale carei ingrediente active vor patrunde mai repede in piele.

Pentru a hidrata pielea uscată de mască

În orice moment, hidratează-ţi pielea uscata de mască cu apă termală. Sărurile minerale hidratează, calmează şi protejează pielea de agresiuni.

La aplicarea machiajului

Apa termală vă ajută să vă machiaţi. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să o pulverizezi de la 30 cm de faţă pentru a va revigora machiajul. Dimineaţa, dar şi în orice moment al zilei, apa termală fixează machiajul şi unifică tenul. Pulverizează şi îndepărtează uşor picăturile cu un şerveţel. 

După epilare sau arsuri

După depilarea cu ceară sau îndepărtarea părului cu aparatul de ras, pielea poate fi iritată şi cu prurit. Apa termală va reduce aceste senzaţii de disconfort şi mâncărime şi va aduce senzaţia de calmare şi catifelare. Dacă este vorba de o arsură solară, câteva pufuri cu apă termală vor calma rapid pielea.

Înainte de culcare

Seara pentru demachiere, apa termală acţionează ca o loţiune tonică prin îndepărtarea reziduurilor de machiaj. În primul rând, este hidratantă şi poate fi utilizată chiar şi pe pielea cea mai uscată sau sensibilă.

După sport

Când transpiri în timpul unui antrenament, la sală sau acasă, pielea pierde săruri minerale. O vaporizare a apei termale este o modalitate bună de a o rehidrata. Bând apă termală direct de la sursă, îi oferi corpului tău nutrienţi.

Pentru pielea cu probleme

Apa termală poate ajuta, de asemenea, la calmarea pielii cu alergii sau eczeme. Apa termală nu vindecă singura acneea juvenila sau adultă, dar cu toate acestea, proprietăţile sale calmante, reechilibrante şi vindecştoare sunt un plus util într-o rutină de îngrijire a pielii. Mai presus de toate, pielea predispusă la acnee trebuie să-şi recapete echilibrul. Apa termală, în special în interiorul cremelor sau al diferitelor tratamente specifice, contribuie cu adevărat la acest lucru.

Comentarii

  1. safetoto spune:

    First of all, thank you for your post. safetoto Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *