Menu

Artandcraft a lansat o nouă sacoşă, parte din campania ECO-ACUM

Artandcraft ne surprinde din nou şi lansează o nouă sacosă din material textil. 

„Ajută-ne să protejam mediul înconjurător de invazia pungilor din plastic şi foloseşte sacoşa din material textil la cumpărături!”. Acesta este mesajul transmis de prietenii mei de la Artandcraft la lansarea unei noi sacoşe eco.

Artandcraft ne oferă în locul pungilor de plastic o nouă sacoşă elegantă şi rezistentă din material textil, o continuare a campaniei ECO-ACUM, campanie ce s-a desfăşurat în perioada 1 iunie – 1 august şi care s-a bucurat de un real succes.

 

 

Odată cu lansarea acestei sacoşe, Artandcraft oferă şi un discount de 20% la toate sacosele ECO din pânză, reducere valabilă până la data de 1 octombrie 2018.

 

De asemenea, sâmbătă, 15 septembrie, Artandcraft a fost partener World Cleanup Day by Let’s DO IT ROMANIA, cea mai mare iniţiativă civică ce a reuşit să mobilizeze sute de români. La nivel internațional, 150 de țări s-au reunit în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day. “Let`s Do It, Romania este cunoscută în România ca fiind cea mai mare mișcare socială, cu peste 1 400 000 de voluntari mobilizați și 18 000 de tone de deșeuri curățate.

 

Avantajele sacoşelor din material textil

 

 

Sacoşele din material textil nu numai ca pot înlocui cu succes pungile din plastic, dar prezintă şi o serie de avantaje:

 • Sunt rezistente la rupere
 • Sunt uşor de împachetat şi transportat
 • Au un aspect de prezentare superior pungilor din plastic
 • Sunt în trend, pot fi asortate la aproape orice ţinută, nu numai la cumpărături
 • Pot fi utilizate pe termen lung
 • Au un preţ scăzut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


Dezavantajele folosirii sacoşelor din plastic

Pungile din plastic au devenit populare în urmă cu o jumătate de secol în urmă, însă în prezent au devenit cele mai dispreţuite, tocmai că din cauza lor se întâmplă atâtea nenorociri.

 • Polietilena se reciclează forte greu – perioada de descompunere poate fi până la 1000 de ani
 • Pentru producerea polietilenei se consumă 4% din cantitatea mondială a petrolului extras
 • Polietilena reprezintă un factor poluant pentru mediul ambiant – o pătrime din suprafaţa acvatică este acoperită de deşeuri de plastic
 • În fiecare an din cauza polietilenei îşi pierd viaţa mai mult de 100 de balene, foci şi broaşte ţestoase
 • Polietilena reprezintă pericol şi pentru oameni – ea blochează conductele, atât căile acvatice comune de transport, cât şi reţelele de canalizare

 

De menţionat faptul că începând cu vara acestui an, pungile din plastic subţire au fost interzise în ţara noastră, asta după ce Comisia Europeană a adoptat prima strategie la nivel european privind materialele plastice. Potrivit documentului, toate ambalajele de pe teritoriul european vor deveni reciclabile până în 2030.

 

 

One comment

 1. hota iudith spune:

  Nu sunt nascuta la tara dar m-as muta oricand acolo.Viata la oras e prea complicata.Locuiesc in Tg Mures,e un oras usor provincial fara prea mare personalitate,un fost targ transfomat intr-un centru universitar si cultural,dar nefinisat,un fel de oras tranzit.M-as intoarce in Medias,orasul meu natal care nu s-a schimbat prea mult in ultimii 40 de ani,un orasel mic si cu stil,foarte dtag mie.

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram