Menu

Atenție! Scolioza apare în special la copii, dar depistată la timp, poate fi tratată

Ultimele studii arată că la 80% din copiii de vârstă școlară se depistează forme de scolioză, acea deviație a coloanei vertebrale. Pentru că apare cel mai frecvent în perioada de dezvoltare a scheletului, scolioza se întâlnește în mod special la copii. Avantajul este că afecțiunea poate fi tratată ușor, întrucât coloana vertebrală nu este complet formată, însă după 18-20 de ani sunt necesare tratamente mult mai complexe.

 

 

3-5 copii din 100 suferă de scolioază, boala a coloanei vertebrale

 

O coloană vertebrală normală, privită din spate sau din față trebuie să fie dreaptă. Atunci când apare o curbură la nivelul coloanei vertebrale ce poate fi observată din cele două perspective, atunci se pune problema de scolioză. Adesea, aceste curburi iau forma unui S sau unui C, din cauză că vertebrele rotite sau răsucite împing coastele mai sus față de coloana vertebrală.

 

 

 

  • Scolioza congenitală

Acest tip de scolioză este prezent încă de dinainte ca bebelușul să se nască. Este destul de rară și este cauzată de faptul că vertebrele nu se formează normal. Vertebrele pot fi formate parțial, pot să lipsească sau pot să fuzioneze în timpul formării.

 

  • Scolioza neuromusculară

Multe situații și boli neurologice pot avea ca rezultat scolioza.

 

  • Scolioza idiopatică

Acesta este probabil cel mai întâlnit tip de scolioză la copii, 80% dintre cazuri primind acest diagnostic. Idiopatică este modul fantezist de a spune că are cauze necunoscute. Acest tip de scolioză este rupt în trei categorii bazate pe vârsta copilului: infantilă (de la naștere la 3 ani), juvenilă (de la 3 la 10 ani) și adolescentină (de la 10 la 18 ani, cea mai des întâlnită).

Kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, tratament coloană, toate într-o singura clinica. La centrokinetic.ro puteți

 

 

Metoda Schroth este o formă de tratament conservator pentru scolioze idiopatice, adică acele situații în care cauza apariției scoliozei nu este cunoscută și boala Scheuermann. Aceasta constă într-o serie de exerciții care vizează elongația trunchiului și corectarea asimetriilor coloanei, cu rezultate vizibile în cazul copiilor, dar și al adulților. În cazul exercițiilor prin metoda Schroth, pacienții încep prin a aborda o postură în care curburile coloanei, diformitatea cutiei toracice și dezechilibrul umerilor și al șoldurilor sunt menținute într-o poziție posturala corectată.

 

 

 

 

Când se impune să facem o analiză RMN 

 

Rezonanta Magnetica (RMN) este o metodă de investigație noninvazivă, neiradiantă, care folosește un câmp magnetic și impulsuri de radiofrecvență pentru obținerea imaginilor. De asemenea, este cea mai complexa metoda de investigare imagistică, cu ajutorul ei putându-se obține imagini tridimensionale de la nivelul oricărei părți a corpului. Centrokinetic dispune de un aparat RMN de ultima generație, dedicat afecțiunilor musculo-scheletale, de la nivelul membrelor superioare și inferioare.

 

 

 

 

Noutatea este că acest aparatul este deschis, astfel încât și persoanele care suferă de claustrofobie pot face această investigație.

Durata de examinare este în medie de 20 de minute, iar rezultatul investigației este primit de către pacient a doua zi după investigație.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram