Menu

Avem un muzeu internațional al ouălor

Două săptămâni și încep pregătirile pentru Sărbătoarea Paștelui. Evident ne gândim și la vopsitul ouălor. Cum le vopsim, ce modele noi au apărut , ce vopsea folosim și așa mai departe.

Dacă ajungeţi prin zona Sucevei, pe la Moldoviţa, nu rataţi gospodăria-muzeu a familiei Condrea. Atracţia principală nu sunt nici obiectele, nici ţesăturile tradiţionale, ci o colecţie inedită cu peste 5.000 de ouă decorate. Au toate dimensiunile posibile şi au fost adunate din toată lumea.

muzeu oua

 

muzeu oua 1

Totul a pornit de la un ou care acum are 120 de ani, pe care Lucia Condrea l-a primit moștenire de la bunici. „Cel mai tânăr ou are în jur de 40-45 de ani, ele sunt pline, sunt ușoare pt că albușul s-a evaporat iar gălbenușul s-a cristalizat”, spune proprietara muzeului.

muzeu oua 2

Lucia Condrea este membră în Uniunea Artiștilor Plastici din România și a participat timp de 20 de ani consecutiv la 122 de expoziții internaționale în zeci de țări (Austria, Elveția, Germania, Franța, Belgia (Bruxelles), Italia, Grecia, Olanda, Monaco, Luxembourg).

Lucrările Luciei Condrea sunt la un loc de cinste în marile muzee ale lumii, Case Regale precum și în numeroase colecții personale, ea fiind sursa inepuizabilă de idei și concepții în arta românească contemporană.

Pentru un ou muncește și o săptămână. De fiecare dată pune în balanță munca, atunci când stabilește prețul obiectelor ce-i ies din mână.

muzeu oua 3

 

muzeu oua 4

Concluzia este că există artiști în România mai cunoscuți în străinătate decât în propria lor țară. Nu este o noutate. Dar exista artiști a căror faima a trecut granițele țării și reusesc să trăiască din ceea ce fac. Unul dintre ei este Lucia Condrea, o moldoveancă blondă și plină de energie, care își împarte viața între închistratul ouălor, muzeul pe care l-a înființat, oaspeții străini pe care îi primește și, nu în ultimul rând, familie.

http://www.muzeuloualorluciacondrea.ro/

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram