Menu

Borsul din tărâţe, remediu UIMITOR pentru foarte multe afecțiuni

Este vară, și simțim nevoia de lichid, dar nu neapărat de apă. Celor care sunt conștienți de importanța lichidelor pentru sănătate le reamintesc că noi românii avem o băutură autohtonă, care a cam căzut, pe nedrept, în desuetudine,  cu un gust foarte bun, dar mai ales cu o listă lungă de proprietăți.

Este banalul borș!

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, își amintește că avea o bătrânică pe stradă, care “umplea” borş şi vindea. ”Era mereu proaspăt, şi bun, la 1 leu sticla de-un litru. Toată lumea cumpăra de la ea și în puţinele zile când se-ntâmpla să nu fie acasă vedeai lumea cum se tot uita după garduri,  pentru că fără borşul ei, atât de gustoasa ciorbă cu care am crescut, nu avea gust. Bătrâna de care vă povesteam m-a învățat cum se face. Acrirea ciorbelor cu borș face din acest aliment unul extraordinar pentru sănătatea noastră și a familiei. De aceea îi îndemn pe cei preocupați de sănătate să nu ezite în a-l prepara acasă, mai ales că este foarte simplu”.

 

 

 

Dniela Raiciu ne spune și cum se face borșul. Rețetă moștenită de la vecina ei:

Se pun într-un borcan de sticlă de 10 litri cam 600 gr de mălai şi 600 de tărâţe de grâu, apoi adaugi huştele, adică preparatul care a fost deja folosit pentru borş. Huştele pot fi cumpărate de la ţărani sau se pot face şi ele în casă, din 300 gr mălai şi 300 tărâţe, amestecate cu 500 ml apă rece şi lăsate la fermentat două zile. Ulterior, vei avea grijă de fiecare dată să-ţi opreşti huştele, le vei păstra în frigider.

Mălaiul, tarâţele şi huştele din borcan, la care se adaugă și vreo două crenguţe de leuştean, vor fi umezite cu un pic de apă rece, vom amesteca, apoi vom turna deasupra apă clocotită. Se mai agită un pic conținutul cu o lingură, se acoperă borcanul şi se lasă la fermentat 24 de ore.

Apoi se filtrează şi se pune în sticle. Cel puţin două săptămâni vom avea la îndemână borş făcut în casă.”

 

Pentru ce categorie de afecțiuni se recomandă borșul făcut în casă

 

”Propun borşul făcut în casă pentru o serie de afecțiuni, pentru a potoli setea, mai ales când e cald afară și nu numai, dar și pentru a fi folosit la tradițională noastră ciorbă.  Sărac în calorii, acest lichid fermentat este bogat în fibre, proteine, calciu, vitamine, toate împreună fiind de ajutor într-o dietă care favorizează pierderea în greutate în mod armonios.

Într-adevăr, borşul ajută sistemul digestiv să se curețe, este detoxifiant şi revitalizează sistemul imunitar, fiind indicat în perioade de stres şi oboseală fizică. Îi ajută pe cei care suferă de boli de inimă, deoarece scade nivelul colesterolului şi micşorează nivelul glicemiei.

Oricine vrea să-şi îmbunătăţească starea generală a sănătăţii poate urma o dietă timp de 20 de zile pe lună, în cadrul căreia se vor bea 3 căni de borş, după mese.”

 

 

Gemoderivatul din mlădițe de tuia îmbunătățește funcțiile aparatului respirator

 

mladite-de-tuia-gemoderivat-monodoze-x-1-ml-228-1”Borșul combate bolile aparatului respirator, în special bronşitele şi astmul, dar are efect şi asupra tuberculozei, deoarece blochează bacilii care provoacă boala. Cei ce doresc să-și îmbunătățească funcțiile aparatului respirator, dar nu pot bea borș – acesta fiind contraindicat celor care suferă de aciditate gastrică – le recomand gemoderivatul din mlădițe de tuia, care se prezintă în monodoze și se administreză diluat în puțină apă înainte de mese sau după recomandarea medicului”, ne recomandă Anca Daniela Raiciu,  doctor în științe farmaceutice.

 

 

Acest produs îl puteți cumpăra din farmaciile HOFIGAL din toată ţara, în farmacia Cleofarm dar le puteţi comanda şi online.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram