Menu

Bucură-te de cultura cafelei vieneze la București

Anul acesta, Capitala Austriei a adunat 2.638 de cafenele, potrivit Camerei de Comerț Vieneze. Dintre acestea, aproximativ 100 sunt parte din patrimoniul cultural UNESCO. Pe lângă marea varietate de cafele, patiserie, precum și ziare internaționale, cafenelele vieneze sunt faimoase pentru mesele cu blat de marmură, scaunele Thonet, suportul special de ziare și candelabre.

Iar cafeaua vieneză e ceva de vis. În fiecare cafea turiștii găsesc o varietate de arome: Wiener Melange (cafea neagră cu lapte cald și spumă de lapte), Franziskaner (cafea neagră cu spumă de lapte, frișcă și pudră de cacao), Einspänner (specialitate vieneză din cafea neagră preparată cu frișcă și zahăr pudră), Maria Theresia (cafea neagră cu lichior de portocale) și Fiaker (cafea neagră cu coniac și frișcă).

 

Așadar, dacă nu reușiți să ajungeți până la Viena, acum în ajunul Crăciunului aveți ocazia să vă întâlniți cu aerul vienez, dar în special cu cafeaua vieneză timp de o săptămână între 5 și 11 decembrie în cadrul pop up cafe-ului “Café Viena”, deschis la Beans&Dots. Austrian Airlines promovează Viena prin cultura cafelei vieneze, iar din 2011, cafenelele tradiționale vieneze au intrat în patrimoniul UNESCO, o parte din această moștenire culturală fiind proiectată și la București, în spațiul special amenajat la Beans&Dots.

 

 

 

Café Viena la Beans&Dots

Aceste sortimente, dar și altele, vor fi preparate după rețetele lor tradiționale chiar de un barista austriac, în pop up-ul Café Viena@Beans&Dots de la București. În fiecare zi iubitorii de cafea pot participa la workshop-uri susținute de barista, învățând astfel cum să prepare cocktailuri din cafea.  Mai mult, invitații au posibilitatea să participe la un show special de bar cu cocktail-uri de cafea pregătite de campionul mondial la flair bartending Valentin Luca, un club de carte cu o lectură a operei lui Edmund Waal, “Iepurele cu ochi de chihlimbar”, sau la un concert Aquarius.

 

 

Interacțiunea cu cafeaua vieneză a pasagerilor Austrian Airlines începe încă de la bordul aeronavelor. Cafeaua este, de asemenea, parte din tradiția Austrian Airlines, operatorul național al Austriei oferind pasagerilor de la clasa business, pe zborurile dinspre și către Viena, serviciul „cafenea deasupra norilor”. Prin acest concept, Austrian Airlines servește pasagerilor 10 specialități de cafea vieneză.

 

 

 

Pentru afaceri ori leisure, atrași de farmecul orașului imperial, de obiectivele turistice, ori evenimentele organizate permanent, românii călătoresc din ce în ce mai mult la Viena. Statiticile oficiale arată că din 2007 până în 2017, numărul înnoptărilor a crescut de la 229.598 la 308.759 anual. Compania aeriană estimează că unul din doi români care vizitează Austria călătorește cu Austrian Airlines.

 

Datorită cererii în creștere de pe piața din România, Austrian Airlines a decis utilizarea unor aeronave mai mari, de tipul Embraer 195 și Airbus 320, prin urmare, în ultimii cinci ani, numărul pasagerilor a crescut cu aproximativ 10%. Austrian Airlines are până la cinci zboruri zilnice de la București către Viena. Operatorul aerian conectează, de asemenea, Viena cu Sibiu și Iași de șase ori, respectiv cinci ori pe săptămână în sezonul de iarnă 2018-2019.

Programul evenimentului găsiți aici.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram