Cine mă cunoaște știe foarte bine cât de mult iubesc Bucureștiul. A fost visul meu din copilărie să pot ajunge într-o bună zi să locuiesc în Bucureşti. Am reuşit abia când am împlinit 19 ani. Până atunci veneam doar în vizită la rude sau la cinematograf să văd seria de filme „Liceenii”.
Când m-am mutat în Bucureşti, am locuit în Crângaşi, apoi pe strada Compozitorilor, Drumul Taberei. în Cotroceni, Militari, Universitate. Când mă pui să vorbesc despre Bucureşti, ideile se învălmășesc în capul meu, îl iubesc, îl ador, sunt acasă, este casa mea de suflet. Am locuit în Bucureşti mult mai mult decât am locuit acasă cu părinţii mei.
În ultima perioadă am o preocupare. Să privesc turiştii străini. Turiştii străini care se plimbă prin Centrul Vechi, turiştii străini care fotografiază clădirile vechi pline de istorie, monumentele istorice sau când se plimbă prin Muzeul Satului. Şi pot să vă spun că statisticile arată că numărul de turiști străini în București se ridică anual la nivelul a două milioane de persoane, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, asta în condițiile în care în anul 2010, Capitala avea doar puțin peste un milion de turiști, dintre care străini erau aproape 600.000.
De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, Bucureștiul se clasează ca destinația europeană cu cel mai mare potențial de dezvoltare, potrivit Indexului Global Mastercard al Destinațiilor Urbane 2019, un studiu care oferă o analiză semnificativă asupra turismului urban și comportamentul turiștilor din ultimii 10 ani.
1,4 milioane de turiști au apelat la serviciile de cazare în ultimul an
De asemenea, studiul relevă că 1,4 milioane de turiști au apelat la serviciile de cazare în ultimul an. Străinii care ajung în Capitală au un interes crescut pentru tradiția și cultura românească.
Top 5 – locurile mele preferate din București
1.Parcul Cişmigiu
Seria filmelor „Liceenii” am văzut-o de foarte multe ori. Moment prielnic de a chiuli de la liceu. 20 de minute cu trenul. Simplu ca bună ziua. După film, evident fuga în parc. În Cişmigiu pentru că de lângă parc luam repede autobuzul 85 şi fuga la gară. Primăvara în Cişmigiu este vis, acel moment când pomii înfrunzesc. Grădina Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti.
2. Centrul Vechi
Centru Vechi al Bucureştilor, sau Centrul Istoric cum i se mai spune, îşi trage originile din jurul anului 1600, atunci când s-au deschis primele hanuri și magazine în zona Curții Domnești. Dezvoltarea ulterioară a zonei s-a datorat concentrării puterii politice şi economice la București, când după 1660 a devenit capitala unică a Țării Românești. Stradă Franceză este cea mai veche stradă din București, în 1692 fiind pavată cu grinzi de stejar. În acele vremuri, zona era frecventată de către negustori care își aduceau marfa de la Leipzig, Germania sau Gabrovo, Bulgaria. De aici și numele străzilor Lipscani și Gabroveni. În ultimii ani, Centrul Vechi a intrat într-un proces de renovare, iar astăzi reprezintă unul dintre punctele turistice ale Bucureștiului.
3. Muzeul Satului
Muzeul Satului este locul favorit al străinilor care ajung în Bucureşti pentru că este considerat unul dintre cele mai fascinante muzee din București. A fost inaugurat 1936 în prezența regelui Carol al II-lea, devenind rapid una dintre cele mai importante atracții turistice din România. Muzeul se află într-o zonă pitorească de pe malul Lacului Herăstrău, loc ce îți oferă o imagine unică asupra vieții rurale din România, dar și asupra istoriei și tradițiilor țării noastre.
4. Arcul de Triumf, cel mai fotografiat obiectiv turistic
Arcul de Triumf este un reper istoric al Bucureștiului și un simbol al orașului. Monument istoric de arhitectură și obiectiv de patrimoniu cultural, Arcul de Triumf comemorează victoria armatelor române în Primul Război Mondial, Marea Unire din 1918 și încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.
5. Biserica Stavropoleos
Este o biserică mică, una dintre cele mai frumoase din București. A fost construită în 1724 și este reprezentativă pentru stilul brâncovenesc, ce îmbină elemente otomane și occidentale cu forme arhitectonice tradiționale românești. Interiorul este la fel de frumos, decorat cu sculpturi în lemn și piatră, picturi și fresce.
Art&Craft este cel mai mare brand de cadouri de inspiraţie românească şi suveniruri. Găsiţi magazinele lor în aeroporturile din România, în Băneasa Shopping City şi on line pe www.artandcraft.ro
Nu există turist străin care să ne viziteze ţara şi să nu îşi cumpere un suvenir de la Art&Craft. Iar în ceea ce priveşte suvenirurile despre Bucureşti, numărul acestora este unul destul de mare. Vă prezint şi eu colecţia mea de suveniruri de la Art&Craft legate de Bucureşti.
Din portofoliul companiei fac parte şi alte colecţii precum: Happy Traveller, Via Delice, Romania, a Story to tell, Once Upon a Time in Romania. Produsele incluse in colectii sunt: magneţi, căni, agende, sacoşe din canvas şi multe altele, toate cu o temă de design urban.
Colecţiile Art&Craft includ produse fabricate în toată lumea după concepte ale designerilor români. Gusturile delicate sunt datorate celor mai fine ciocolate, trufe şi prăjituri bazate pe reţete tradiţionale din România. Produsele autentice de arta populară, unicate, sunt colectate de la meşteri din întreaga ţară şi alese individual de membrii echipei Art&Craft.
tarancutaurbana@gmail.com
Hey are using WordPress for your site platform? I’m
new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
Do you require any coding expertise to make your own blog?
Any help would be really appreciated!
Where can I find Glimepiride online without a prescription for diabetes?
Prandin for cheap, delivered by mail
Where to order Actoplus online without prescription?
Where to buy illegal diabetes meds online
Thanks for any other wonderful article. Where else
may just anyone get that type of info in such
an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the look
for such info.
I are not able to wait around to dig deep and kickoff using belongings that I gained from you. Your exuberance is refreshing. สมัครslotpg