Menu

Busuiocul de câmp, planta de la marginea drumului, folosită de chinezi în tratarea cancerului

Busuiocul de câmpPrunella Vulgaris este o plantă perenă nepretențioasă, crește bine în aproape orice tip de sol, crește atât la soare cât și la umbră.

Busuiocul de câmp se poate întâlni prin pășuni și fanete, prin tufișuri și păduri din zona de deal și până la munte. De asemena, busuiocul de câmp se poate planta și în grădină, la marginea aleilor, jardiniere sau ghivece mari. Busuiocul de câmp are flori albastre-violet, înflorește din iunie până la sfârșitul lunii august, iar florile sunt foarte atractive pentru fluturi și albine.

Prunella Vulgaris, planta cunoscută popular drept busuiocul de câmp, are o sumedenie de proprietăți benefice în special pentru sistemul imunitar și este folosită în medicina chineză pentru tratarea cancerului.

 

 

Ca denumire populara, Busuiocul de câmp mai este cunoscut ca și Buruiană de bubă rea, Coroaba, Gluga-ciobanului, Iarba lui Antonie, Iarba-lupăriei, Iarba neagră, Iarba-sopârlei, Izma sălbatică, Plescăita, Rupturi, Șopârlița.

Busuiocul de câmp este o plantă perena cu o tulpină dreaptă sau ascendentă de 40 cm înălțime, de culoare verde sau violacee și frunze ovale.

 

 

 

Beneficiile semințelor de busuioc pentru sănătate 

 

De la Busuiocul de câmp – Prunella Vulgaris se recoltează părțile ae­riene care se culeg în timpul înfloririi, iunie-august.  Busuiocul de câmp – Prunella Vulgaris are proprietăți antibacterieneantiinflamatorii și antivirale, iar în China este folosită în tratarea cancerului, diabetului, SIDA, dar este cunoscută ca având efecte terapeutice și pentru boli degenerative cognitive cum ar fi Alzheimerul sau schizofrenia.

 

Amerindienii obișnuiau să prepare ceai din astfel de rădăcini, pe care îl consumau în cadrul unor ceremonii care aveau loc înainte să meargă la vânătoare. Poțiunea le îmbunătățea vederea și le ascuțea simțurile.

 

 

 

Cum se prepară alifia de busuioc, leac pentru afecțiunile pielii 

 

Se poate folosi ca infuzie cu apă rece dintr-o plantă tăiată proaspăt, fiind o băutură extrem de gustoasă și răcoritoare, sau ca infuzie, cu o concentrație mai slabă, poți face bai oftalmice dacă ai conjunctivită sau urcior. Busuiocul de câmp – Prunella Vulgaris poate fi folosit nu doar în medicina, ci si în gastronomie, în preparate delicioase din care va puteți bucura de proprietațile curative ale acestei plante-minune, se pot face salate, supe, tocănițe sau terciuri la care busuiocul de câmp poate fi folosit ca ingredient.

 

One comment

  1. ana spune:

    in prima imagine e o planta iar in ultimele doua imagini e cu totul altceva …se observa cu ochiu liber…am dreptate…

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram