Câini de talie mică pentru viața la bloc – 3 dintre cele mai potrivite rase

Locuieşti la bloc şi îţi doreşti un animal de companie? Nu este greu, dar nici uşor, iar pentru asta trebuie să te informezi. În cazul unui câine, în special cele de talie mică, sunt achiziționate din ce în ce mai des de către stăpânii care locuiesc la apartament. Din păcate, nu toate rasele sunt potrivite pentru a locui în spații mici. Unele pot fi foarte zgomotoase, ceea ce poate cauza reclamații din partea vecinilor, pentru că da, aici este o reală problemă. Din fericire, poți alege din multe alte rase care nu vor avea probleme cu locuitul în spații restrânse.

Este o idee bună să ne luăm un câine dacă locuim într-un apartament? Da, înainte să te decizi ce rasă de câine îţi este potrivită, trebuie să mai ştii că acesta are nevoie de o porţie zilnică de mişcare. Unii stăpâni încearcă din răsputeri să-şi dreseze câinele pentru a-şi face nevoile într-un loc special sau să doarmă în colţul lui de cameră, cum ar fi acele cosuri caini şi le găsim în diverse culori şi mărimi.

3 rase de câini care pot locui fără nicio problemă la bloc

Bulldogul Francez este o alegere comună, în special în rândul tinerilor. Acest tip de Bulldog este jucăuș, poate învăța ușor comenzi și nu are nevoie de foarte multă mișcare. Este recomandat în special pentru familiile cu copii și pentru persoanele vârstnice. 

Este un câine destul de sedentar, deci nu este indicat pentru persoanele care doresc un partener pentru sport sau pentru activități în aer liber. 

Beagle este un câine cu un temperament echilibrat si o dispozitie blajina. Câinii din rasa beagle sunt foarte rar agresivi sau timizi, le place compania, se ataşa foarte mult de o persoană şi suferă la despărţiri. Câinii din rasa beagle obosesc greu dar nici nu au nevoie de prea mult exerciţiu, însă trebuie făcute alergări regulate pentru a-i feri de câştigarea în greutate, la care această rasă este predispusă.

Bichonul Frise se numără printre rasele favorite pentru a locui la bloc. Chiar dacă sunt înzestrați cu un nivel mediu de energie, acești câini de talie mică sunt loiali și fericiți. Chiar dacă în general câinii sunt recunoscuți drept lătrători, Bichonul Frise nu este deloc zgomotos, ceea ce-l urcă în topul raselor de câini la bloc. Dacă vrei să satisfaci nevoile acestui cățel cu ochi vioi, sesiunile de joacă sau plimbările zilnice sunt suficiente pentru a-l face fericit pe un Bichon. 

Deja te-ai gândit ce rasă de câine să alegi dacă locuiești la bloc? Analizează cu atenție toate informațiile și cu siguranță vei avea cea mai fericită viață la bloc alături de patrupedul tău! Nu uita că majoritatea cățeilor vin la pachet cu o doză de energie și cu dorința de a avea activități alături de stăpânii lor. Pentru asta sigur vei avea nevoie de jucării şi de foarte multe alte accesorii.

  

8 thoughts on “Câini de talie mică pentru viața la bloc – 3 dintre cele mai potrivite rase

  1. I am sure this article has touched all the internet people, its really really fastidious article
    on building up new blog.

Comments are closed.