Campionatul Mondial de Snooker Under 21 la Bucureşti. Când? Între 17 şi 26 iulie 2015 !

Pentru prima dată în România, în București, anul acesta se organizează Campionatul Mondial de Snooker. Cele mai importante evenimente internaţionale găzduite de România şi evident de Bucureşti, alături de Festivalul Internaţional George Enescu este Campionatul Mondial de Snooker. Chiar dacă numărul de participanţi străini este mai mic, durata este de 10 zile, iar evenimentul contribuie la notorietatea Bucureştiului şi a României pe plan internaţional. Snookerul reprezintă un sport nobil, de elită, alături de golf, tenis şi echitaţie. Aşa cum spune mereu Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker, o ţară unde se practică tenis, golf şi snooker, este o ţară dezvoltată, civilizată. Acestea sunt cele trei sporturi aristocratice, practicate de oameni cu o educaţie peste medie, de multe ori oameni de afaceri.

Snooker-1-e1430216500673

România a primit organizarea acestei ediţii în defavoarea Chinei, fiind desemnată să organizeze doar a doua ediţie europeană a Campionatului Mondial rezervat juniorilor a ultimilor zece ani, după Irlanda – gadză în 2010. „Snookerul este noua religie în China. Sunt 60 de milioane de jucători în China. Noi vrem să dobărâm recordul de participare cu această ediţie„, este un prim obiectiv de organizare stabilit de federali, spune antrenorul federal Dragoş Cozmaciuc. 200 de spectatori vor putea urmări din tribunele amplasate în apropierea celor 12 mese de snooker.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanţi la cele două categorii, feminin şi masculin, din peste 50 de ţări (Australia, SUA, Brazilia, Canada, Austria, Elveţia, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia, Anglia, Irlanda, Irlanda de Nord, Tara Galilor, Scotia, Franţa, Germania, Letonia, Lituania, Estonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Croația, Grecia, Cipru, Turcia, Spania, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Polonia, Rusia, Iran, Israel, India, Japonia, Pakistan, China, Hong Kong, Mongolia, Egipt, Africa de Sud, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Australia, Noua Zeelandă etc.).

Alături de aceştia, în Bucureşti se vor afla şi 26 de arbitri internaţionali de snooker. De asemenea, participanţii juniori vor fi însoţiţi de părinţi sau rude. Campionatul va fi deschis publicului.

IMG_0103
„Este primul campionat mondial de snooker U21 organizat în România şi, pe de altă parte, al doilea campionat mondial de snooker U21 organizat în Europa în ultimii 10 ani, ultimul fiind organizat în anul 2010 in Irlanda. Experienţa noastră în organizarea a patru campionate europene de snooker în România, în 2006, la Constanţa, respectiv în 2010 şi în 2014 (dublu campionat), în Bucureşti, a constituit pentru noi o importantă carte de vizită. Este o dovadă de potenţialitate şi indică o încredere pe care ne-o acordă şi federaţia mondială de profil. Rezultatele noastre, obţinute în special începând cu 2007, anul înfiinţării Federaţiei Române de Snooker, alături de evaluările la care am fost supuşi de către organizaţia europeană, denotă faptul că suntem validaţi din punct de vedere al potenţialului la standardele internaţionale de a organiza un astfel de eveniment. Ţara organizatoare are ocazia de a aduce un număr semnificativ de jucători în acest turneu, iar, pe de altă parte, pe plan naţional creşte vizibilitatea publică a snooker-ului. Hotelul Caro, deja gazdă tradiţională în organizarea unui astfel de campionat, reprezintă, în opinia mea, un loc în rezonanţă cu principiul snooker-ului, care este un joc elitist, nu de masă”, a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker, IBSF a fost înfiinţată, în actuala formă, în 1973, după ce în 1971 era înfiinţat Consiliul Mondial al Biliardului şi Snooker-ului. Din 2013, sediul central al organizaţiei este în Dubai (Emiratele Arabe Unite).

„Vom încerca să punem în prin plan potenţialul turistic al oraşului Bucureşti. Anul trecut, participanţii la dublul Campionat European organizat în Bucureşti ne-au oferit un feed-back foarte bun privind Capitala României, astfel că ne-am hotărât ca în acest an să propunem mai multe opţiuni turistice tinerilor participanţi, dar şi însoţitorilor, arbitrilor şi suporterilor veniţi din toată lumea. De asemenea, vom dori să aflăm de la cât mai mulţi participanţi opiniile lor în privinţa Capitalei, pentru a pregăti, pe viitor, produse turistice surpriză”, a declarat Raluca Repanovici, managing partner Innovation Travel.

snooker

 

SHEFFIELD, ENGLAND - APRIL 29:  Judd Trump plays a shot in his second round match against Ali Carter during The Betfred.com World Snooker Championship at Crucible Theatre on April 29, 2012 in Sheffield, England.  (Photo by Gareth Copley/Getty Images)

 

snooker

Despre Federaţia Română de Snooker

Federaţia Română de Snooker a fost înfiinţată în anul 2007. Inaugurarea Centrului National de Snooker, în decembrie 2007, a însemnat o nouă perspectivă în dimensiunea reală a obţinerii performanţei sportive în disciplina snooker. Odată cu înfiinţarea Federaţiei Române de Snooker şi a Centrului Naţional de Snooker s-au creat condiţiile optime pentru selecţie, iniţiere şi pregătire, în vederea obţinerii marii performanţe. Conducerea F. R. Snooker formată din Francisc Tobă, preşedinte, Daniela Coman, vicepreşedinte, Constantin Paraschivescu, secretar general, Dragoş Cozmaciuc, antrenor federal, Marian Fediuc, Gabriela Barbu şi Marcel Bera, membri ai biroului federal, au desfăşurat continuu o activitate eficientă şi susţinută în vederea asigurării condiţiilor optime de antrenament şi participare la calendarul intern şi internaţional. Dovada o reprezintă numărul mare de copii, juniori şi tineri formaţi la Centrul National de Snooker care au obţinut rezultate deosebite la Campionatele Naţionale desfăşurate în toţi aceşti ani. Federaţia Română de Snooker a organizat, până în prezent, 4 campionate europene în România şi respectă un calendar anual competiţional strict şi foarte serios. Zece etape de Campionat National la categoriile Juniori, Tineret, Ladies, Masters si Men (doua divizii – Liga Naţională, formată din 24 de sportivi, şi divizia secundă – turneu open)   În prezent, F.R. Snooker are peste 350 sportivi legitimaţi la cele 17 cluburi afiliate. Obiectivul F. R. Snooker este acela de a promova un sportiv în circuitul profesionist.

Mai multe amanunte aflati aici. Traian Badulescu detine cele mai multe amanunte legate de acest eveniment 🙂

7 thoughts on “Campionatul Mondial de Snooker Under 21 la Bucureşti. Când? Între 17 şi 26 iulie 2015 !

  1. Pingback: gay chinese dating

Comments are closed.