Canapeaua – elementul cu greutate din living. Este preferat living-ul cu bucătăria deschisă

Canapeaua din living pe lângă faptul că este cel mai popular obiect de mobilier din casă, este şi elementul cu greutate al unui living. Tocmai de aceea canapeaua din living reprezintă o investiţie importantă şi pentru asta trebuie să ţinăm cont de câteva idei când mergem în magazin.

 

 

 

1.Dimensiunea canapelei

Când te-ai decis să-ţi cumperi canapeaua din living în primul rând trebuie să măsori spaţiul unde vrei s-o instalezi.

 

2. Forma canapelei

Forma canapelei ar trebui decisă în funcţie de stilul în care vreţi să vă amenajaţi livingul, de dimensiunea camerei în care urmează să fie amplasată, dar şi de poziţia pe care o va ocupa în interiorul încăperii.

 

3. Tapiţeria canapelei

Tapiţeria canapelei este foarte importantă. Tapiţerial din fibre sintetice sunt mai rezistente, inclusiv la multiple curăţări.

 

4. Calitatea canapelei

În general canapelele trainice şi de bună calitate sunt grele şi solide. Dacă vrei o canapea rezistentă, caută una robustă.

 

5. Culoarea canapelei

Culorile neutre sunt bej, gri şi crem. De ce spun asta? Păi, canapelele gri sunt cameleonice, se potrivesc oricărui stil, sunt uşor de întreţinut şi creează atât senzaţia de confort, cât şi de eleganţă.

 

Dacă nu găseşti în magazin canapeaua pe care ţi-o doreşti, poţi apela la o firmă de mobila living la comanda. Scapi de umblatul prin magazine, nervi şi oboseală.

 

 

Lucruri pe care trebuie să le ştii când planifici mobila de bucătărie

 

 

 

 

Dacă te hotărăşti că acum este momentul pentru amenajarea sau reamenajarea bucătăriei, trebuie să ţii cont de elemente precum mobilierul, aparatură electrocasnică, iluminat, modelul gresiei şi cel al faianţei, alegerea blatului de lucru, a decoraţiunilor.

Aşadar, amenajarea livingului nu este chiar atât de uşoară, cum de-altfel nu este uşoară nici amenajarea bucătăriei. Acelaşi sfat îl dau şi în cazul mobilei de bucătărie. Dacă nu găseşti ceva care să-ţi placă, apelează cu încredere la  mobila de bucatarie la comanda.

 

Nu evita specialiştii în design!

 

Este important ca măsurătorile să fie făcute corect de la bun început. În toate aceste aspecte te poate ajuta un specialist.

Aşa că, nu încerca să-ţi amenajezi bucătăria pe cont propriu pentru a economisi bani. Este o greşeală care, în cele din urmă, te poate costa timp, energie şi nu în ultimul rând bani. Aşa că a angaja un profesionist nu este un moft, este o necesitate. Încă de la bun început trebuie să te decizi unde pui chiuveta, aragazul şi frigiderul.

 

Se spune că, la vechii greci, bucătăria era considerată inima casei – locul unde se întreţinea focul aprins. Semnificaţia aceasta nu a dispărut nici în ziua de astăzi, drept pentru care bucătăria este locul în care petrecem cel mai mult timp cât stăm acasă: aici gătit, stăm la masă cu familia, ne primim prietenii în vizită şi uneori „ne aşezăm” biroul de lucru. De aceea, eu cred că atunci când amenajăm bucătăria, avem nevoie să acordăm foarte multă atenţie.

 

Amenajarea living-ului cu bucătărie deschisă

 

În unele locuinţe, din cauza spaţiului redus, nu există altăa opţiune în afară de a integra bucătăria în spaţiul living-ului. De altă parte, sunt destule persoane care doresc de la bun început acest tip de amenajare pentru a putea petrece mai mult timp cu familia sau invitaţii, ori pentru că nu obişnuiesc să gătească zilnic.

2 thoughts on “Canapeaua – elementul cu greutate din living. Este preferat living-ul cu bucătăria deschisă

Comments are closed.