Casa Bunicii, o casă tradițională din 1910 transformată în pensiune

Omul sfințește locul. Atât de multă înțelepciune și adevăr există în această zicătoare transmisă din străbuni! Simbolizează omul gospodar care transformă în mod vizibil locul în care trăiește.

O casă tradițională din 1910, cu mobilier tipic acelor vremuri, renovată să corespundă nevoilor actuale, amplasată pe un deal în mijlocul unei grădini de 7000 mp, te invită să-i treci pragul și să te bucuri de liniște, aer curat, intimitate și relaxare într-un decor de vis, oferit de ogrăzile și pădurile din jur, înconjurate la rândul lor de Munții Bucegi, Piatra Craiului și Țara Bârsei.

decorette-casa-veche-restaurata-inainte-si-dupa

 

2

Ciprian Obancea a cumpărat proprietatea în 2002, iar timp de 7 ani s-a gândit ce să facă cu acea casă pe care o vedeți voi în poză și cu terenul de 7000 de mp. După acești 7 ani, a decis. Casa dărăpănată a fost demolată dar cea nouă a fost construită pe vechile dimensiuni integrându-se acolo unde s-a putut materialele originale. Fundația este din piatră, iar pereții sunt construiți din lemn și tencuiți. Mobilierul este realizat chiar de Ciprian și pictat de o doamnă din zonă. Corpurile de iluminat și suporturile din lemn din băi sunt făcute tot de Ciprian iar ușile, ferestrele și scara de tatăl său.

DSC_0332

 

DSC_0343

 

dsc_0512

 

DSC_0350

 

DSC_0353

 

DSC_0384

 

DSC_0390

 

DSC_0404

 

DSC_0511.jpg

Pensiunea Căsuța Bunicii se află la câțiva kilometri distanță de Castelul Bran și de alte puncte de interes din zona Bran. Pensiunea Casa Bunicii a primit Marele Premiu pentru categoria Tradiție Locală oferit de Antrec România.

 

5 thoughts on “Casa Bunicii, o casă tradițională din 1910 transformată în pensiune

 1. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
  overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, terrific blog!

 2. Hello! Would you mind if I share your blog
  with my twitter group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Many thanks

Comments are closed.