Menu

Castelul de cob din Porumbacu

Nu, nu sunt niște poze trucate. Este o construcție realizată exclusiv din materiale naturale. Este visul împlinit a lui Răzvan Vasile, un bucureștean care s-a mutat în județul Sibiu, în localitatea Porumbacu. Construcția va fi înscrisă în circuit turistic și din vara acestui an își asteaptă oaspeții într-o atmosferă curată, sănătoasă și o priveliște de poveste. În prezent se lucrează la finisarea interioarelor pentru a fi gata până la vara.

Cobul este un amestec de pamânt lutos, apă, paie și nisip fără cofraje, cărămizi sau chimicale. Se frământă până ajunge la consistența aluatului de pâine. Nu se folosesc cofraje pentru punerea în operă.  Formele organice îi conferă o rezistență de excepție la încărcări seismice sau de alta natură. Se modelează cu mâna, fiecare construcție e unică și irepetabilă reflectând personalitatea și dispoziția de moment a modelatorului.

 

20141213_105031_resized_3

 

20141213_104908_resized_3

 

20141212_151422_resized_2

 

de poveste

sursa:http://www.casenaturale.org/

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram