Castelului Regal Săvârşin şi “Săvârșin. Detaliul”

Familia Regală a dezvelit la începutul săptămânii placa inaugurală gravată cu ocazia încheierii celor opt ani de lucrări de restaurare a castelului regal Săvârşin, sărbătorindu-se încheierea unui proces pe care Regele Mihai şi principesa moştenitoare l-au dorit un exemplu pentru societatea românească. Evenimentul a avut loc în grădina castelului, chiar în preajma intrării în edificiu. Evenimentul de la castelul regal Săvârşin a fost un eveniment dedicat zilei de naştere a Regelui Mihai I, care a împlinit, 94 de ani.

Fotografiile lui Cristian Coposesc descriu ceremonia mai bine decât cuvintele.

_MG_1042

_MG_1194

_N2A1674

_N2A1802

_MG_1052

_N2A1702

_N2A1779

_N2A1329

castelul-savarsin
Castelul Săvârşin în urmă cu 8 ani

În cursul lunilor iulie și august, Principesa Moștenitoare și Principele Radu se află, ca în fiecare an, la Domeniul Regal Săvârșin. Aici, Altețele Lor Regale au pregătit apariția cărții intitulate “Săvârșin. Detaliul”, un volum de decorațiuni interioare, o premieră pe piața de carte românească. Fotografiile  sunt creația artistului fotograf bănățean Cristian Coposesc.

Propunere foto pagina titlului capitolului Lemnul (B)

0416-Propunere coperta 1

Propunere foto miniatura pt cuprins capitlolul Florile

Propunere foto miniatura pt cuprins capitlolul Metalul

Propunere foto pagina titlului capitolului Biblioteca (A)

Propunere foto pagina titlului capitolului Florile (A)

Propunere foto miniatura pt cuprins capitlolul Biblioteca

Propunere foto pagina titlului capitolului Metalul (B)
Volumul face, în cuvinte și imagini, o evocare a castelului, la finalul celor nouă ani de la începerea lucrărilor de restaurare. Lumea interioară a reședinței regale a fost marcată profund de Regina Elena. De aceea, refacerea fiecărei încăperi a continuat opera începută de mama Regelui Mihai, în anii 1940, folosind exact materialele de atunci: lemnul, fierul, piatra, ceramica, alama, lâna, mătasea, inul, bumbacul.

“Săvârșin. Detaliul” prezintă cititorilor drumul parcurs de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu în ultimul deceniu și jumătate în cunoașterea, restaurarea și apoi recrearea lumii acestei case de familie, cămin regal cu valoare de simbol pentru fiecare familie de români.

Volumul este editat de Curtea Veche Publishing.

sursa: http://casa-regala.blogspot.ro, foto: Cristian Coposesc

5 thoughts on “Castelului Regal Săvârşin şi “Săvârșin. Detaliul”

Comments are closed.