Menu

Cât costă un city-break în România? 5 orașe din România pe care le poți vizita cu 200 euro

Deși majoritatea turiștilor aleg destinații din străinătate pentru o mini-vacanță cu 2-4 nopți de cazare, puțini știu că își pot petrece weekendul și în orașe foarte frumoase din România pentru prețuri cu până la 50% mai mici decât în marile capitale europene.

Pentru a veni în ajutorul celor care vor să petreacă un weekend relaxant nu foarte departe de casă, HotelGuru.ro a realizat un top al destinațiilor atractive de city-break din România. Prețurile menționate reprezintă tarifele medii de cazare pentru 2 persoane, 2 nopți, cu mic dejun și

1. City break la Sibiu – 520 RON

Sibiu

SIBIU foto: ro.wikipedia.org

Un important centru cultural din sudul Transilvaniei, Sibiu este o destinație populară de city-break, preferată mai ales de locuitorii capitalei. Prețurile sunt accesibile, iar curățenia, arhitectura deosebită și aerul medieval al orașului asigură fluxul constant de turiști români și străini. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Sibiu costă aproximativ 280 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Sibiu vă costă între 250 și 350 de lei pentru două

2. Brașov – 550 RON

Brașovul este un renumit centru turistic din inima Transilvaniei, fiind o destinație potrivită de vacanță, indiferent de perioada anului. La 12 km distanță de oraș se află stațiunea de iarnă Poiana Brașov. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Brașov costă aproximativ 400 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Brașov vă costă între 150 și 200 de lei pentru două persoane.

bv

BRASOV

 

3. City break la Iași – 700 RON

iasi

foto: www.turistderomania.ro

Iașul este al doilea cel mai populat oraș din țară după București, fiind centrul economic, academic și cultural al Moldovei. Este un oraș de o mare importanță istorică, cu parcuri și grădini impresionante, care găzduiește numeroase muzee, case memoriale și lăcașuri de cult. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Iași costă aproximativ 300 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Iași vă costă între 350 și 400 de lei pentru două persoane.

4. City break la Cluj-Napoca – 750 RON

cluj

foto: cluj.com

Al doilea oraș ca mărime din România, Cluj-Napoca este un oraș studențesc cu numeroase atracții destinate tinerilor, de la puburi și cafenele la concerte și festivaluri de renume internațional. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Cluj costă aproximativ 400 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Cluj vă costă între 350 și 400 de lei pentru două persoane.

5. City break la Timișoara – 800 RON

timisoara

foto: www.tccfr.ro

Supranumit „Mica Vienă”, datorită predominanței stilului arhitectural baroc, orașul Timișoara moștenește cel mai amplu patrimoniu de monumente istorice din România. Este situat în regiunea istorică Banat și găzduiește, anual, o serie de festivaluri culturale și de divertisment. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Timișoara costă aproximativ 300 lei. Infuncție de mijlocul de transport ales, drumul până la Timișoara vă costă între 400 și 500 lei pentru două persoane.

În ceea ce privește costurile unui city-break în București, tarifele de cazare sunt similare cu cele din Brașov, ajungând la 480 RON (fără transport) pentru un hotel de 3 stele.

sursa: HotelGuru.ro

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram